Heerlijk wegdromen op een matras dat past bij uw persoonlijke slaapwensen
Alles wat u moet weten over een geschikt matras

Nieuw matras kopen

Is uw oude matras nou echt wel aan vervanging toe? Biedt die niet het juiste comfort? Of is er een andere reden waarom uw huidige matras niet meer geschikt is?

Welke reden het ook is, een nieuw matras kopen is niet zomaar even een aankoop en verdient de juiste aandacht. Een goede nachtrust wordt namelijk mede bepaald door een goed matras. Het is dus wenselijk dat het matras de juiste ondersteuning biedt én ook nog eens lekker ligt.

En het uitzoeken van een goed matras is erg persoonlijk. Geen enkel lichaam is hetzelfde en ieder lichaam vraagt dus om om andere matras eigenschappen. Het ene lichaam geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan pocketveren en de ander aan koudschuim of latex. 

Want naast het materiaal is het slaapklimaat net zo belangrijk. Een goed matras valt en staat met uitstekende hygiëne, juiste ventilatie en onderhoud. Laat u daarom altijd goed adviseren bij het kopen van een goed matras.

De slaapspecialisten van Rikels Slaapexperts kijken niet alleen naar uw persoonlijke wensen, maar ook naar wat uw lichaam nodig heeft. Want alleen door een combinatie van beiden, kunt u profiteren van een perfecte nachtrust.

Wij hebben verschillende soorten matrassen van verschillende merken, waardoor er altijd een matras te vinden is dat past bij uw slaapwensen.

Is uw huidige boxspring of ledikant nog niet aan vervanging toe? Dan houden wij daar bij de keuze van het juiste matras uiteraard ook rekening mee.

Welk matras past bij u?

Een nieuw matras koopt u niet elke dag. De keuze is door het ruime aanbod vaak ook erg lastig. En hierdoor is de zoektocht vaak een hele opgave.
De keuze voor het juiste matras hangt met vele factoren samen, zoals uw geslacht, lichaamsgewicht, lengte en niet te vergeten uw persoonlijke lig voorkeuren.

De onderstaande vragen kunnen u helpen bij de aanschaf van een passend matras:

Hoe lang gaat een matras mee?

We krijgen vaak vragen over de levensduur van een matras. Maar er is niet echt een voorgeschreven regel die zegt ‘je matras gaat een x-aantal jaren mee’.

Wij adviseren u om het matras na 5 tot 10 jaar te vervangen. Hoe lang uw matras precies meegaat hangt af van diverse factoren, zoals o.a. de kwaliteit van het matras.

Hoe beter de kwaliteit, hoe langer het matras meegaat. Maar wist u dat ook de mate van transpiratie een grote rol speelt? Hoe meer u transpireert, hoe korter de levensduur van het matras. Het vocht trekt namelijk in het matras, waardoor het matras onhygiënisch wordt.

Daarnaast is uw lichaamsgewicht een belangrijke factor. Een zwaarder iemand oefent meer druk uit op het matras dan iemand met een licht gewicht. Hoe meer druk op het matras, hoe eerder het matras slijt.

Maar, het belangrijkste is eigenlijk het onderhoud van het matras. En dat doet u natuurlijk zelf! U kunt de levensduur van het matras rekken door deze goed te onderhouden. En natuurlijk, komt het matras ook dan een keer aan zijn einde. Want nee, het eeuwige leven heeft een matras zeker niet.

Hoe maakt u het matras schoon?

Uw matras heeft niet het eeuwige leven, maar door uw matras op de juiste manier te onderhouden kunt u de levensduur wel zo lang als mogelijk verlengen.

Wilt u langer van uw matras genieten? Zorg dan dat u onderstaande tips regelmatig toepast:
matras omdraaien
matras omkeren

Vlekken in uw matras? Wat nu?

Een vlek in het matras is zo gemaakt. Denk maar eens aan een klein wondje dat makkelijk bloedt? Of die niet zo frisse gele zweetvlekken. Wie heeft ze niet? Ook al heeft u een matras met niet uitwasbare tijk, toch zijn er best veel mogelijkheden voor het verwijderen van vlekken.

We hebben de wat tips voor u op een rijtje gezet, voor de meest voorkomende vlekken.

Laten we beginnen bij die vervelende zweetvlekken. Met een beetje water en keukenzout heb je die er in no-time weer uit. Even laten intrekken en de zweetvlek is verdwenen. Bij een bloedvlek is het noodzaak zo snel mogelijk te handelen. Bloed is een stuk lastiger te verwijderen als het opgedroogd is. Neem een half glas water en een beetje shampoo en je kunt de bloedvlek zo wegvegen.

En bij kleine kinderen gebeuren er nog wel eens ongelukjes in bed,voornamelijk tijdens de periode dat ze zindelijk aan het worden zijn. Zo’n urine vlek wil je natuurlijk zo snel als mogelijk reinigen. Met een beetje soda en warm water heb je dit zo weggewerkt.

Complete matrasreiniging?

Is er geen vlekje te bekennen en blijft uw matras altijd heel netjes? Maar wilt u het matras toch een keer een opfrisbeurt geven? U kunt uw matras eenvoudig zelf reinigen met een beetje soda.

Strooi wat soda over het matras en borstel het met bijvoorbeeld een schoenborstel in. Laat dit een paar uur intrekken en klop het er vervolgens buiten allemaal af. De restjes kunt u met de stofzuiger opzuigen.

Matrassen om heerlijk op in slaap te vallen

Vorige slide
Volgende slide

Eastborn matras

De perfecte nachtrust is niet voor iedereen weggelegd, maar met een matras van Eastborn is slecht slapen verleden tijd.

De collectie Eastborn matrassen is zeer uitgebreidt en is onderverdeeld in verschillende series, namelijk de Q-matrassen, H-matrassen, Plain matrassen, Sixty matrassen en topdekmatrassen. Elk type matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden en uitvoeringen. Want alleen zo kan Eastborn ervoor zorgen dat echt elk type slaper met een uitgerust gevoel op staat.

Maar het is niet zomaar dat Eastborn zorgt voor een perfect nachtrust. De matrassen zijn ten eerste behandeld met Sensity, waardoor huisstofmijt geen kans heeft zich te nestelen in het matras. Ten tweede geven de matrassen door de ‘Interactieve High Low Pocketvering technology’ ondersteuning afgestemd op het lichaam.

En de matrassen worden tot slot gemaakt van materialen die vocht makkelijk opnemen en ook goed ventileren, zodat u altijd profiteert van een gezond en aangenaam slaapklimaat!

De mogelijkheid om matrassen aan elkaar te koppelen is ook zeker een leuk extraatje. Zo kunt u de twee matrassen eenvoudig met een rits aan elkaar vastmaken.
Maar daar houdt het niet op. Slaapt u het liefst op 1 matras, maar geeft u beiden voorkeur aan een andere hardheid van matras?

Je t’aime van Eastborn maakt het mogelijk om twee verschillende pocket-interieurs te verwerken tot één complete kern in één matras.

Eastborn sixty matras

Als beste getest door de consumentenbond, het Eastborn Sixty matras. Het matras beschikt over een prettige pocketveerkern die bestaat uit hoge en lage pocketveren. Hierdoor worden diverse comfortzones gecreëerd.

Het Eastborn Sixty matras heeft als groot voordeel dat het zich volledig aanpast aan het juiste lichaamsdeel. Dit betekent dat uw heupen op een andere manier worden ondersteund dan bijvoorbeeld de schouders. 

Het Eastborn Sixty matras is afgedekt met een zeer flexibele comfortlaag die is gemaakt van latex. Latex is zeer rekbaar waardoor het zich goed aanpast aan de vorm van uw lichaam. Erg fijn voor de juiste drukverdeling. Wilt u het Eastborn Sixty matras proberen? Kom proefliggen op dit fijne matras in onze Experience Room. 

Eastborn topdekmatras

Wilt u net dat beetje extra comfort en zachtheid ervaren? Combineer dan een Eastborn matras met een Eastborn topdekmatras om uw slaapcomfort naar een nog hoger niveau te tillen.

Want de toevoeging van die extra dunne bovenlaag zorgt voor een nog meer ontspanning gedurende de nacht.
De topdekmatrassen van Eastborn worden vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen, zoals natuurlatex of paardenhaar en hebben tevens een behandeling met Sensity ondergaan. Hierdoor is de topper anti allergisch en dus altijd lekker fris.

De topdekmatrassen van Eastborn zijn verkrijgbaar met verschillende vullingen, zoals comfortschuim, latex en ViVid-foam. Elke vulling heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Neem bijvoorbeeld een comfortschuim topdekmatras, gevuld met koudschuim, waardoor dit type erg goed ventileert! Of een latex topper die beschikt over extreme veerkracht en een uniek aanpassingsvermogen.

Voor welke vulling u ook kiest, alle varianten zijn goed te combineren met vele soorten matrassen.

Pullman matras

Met een Pullman matras kunt u rekenen op het beste comfort, doordat de matrassen zijn voorzien van een fenomenaal pocketveringsysteem. Pullman maakt al meer dan 150 jaar hoogwaardige matrassen die bijdragen aan een uitstekende slaapervaring.

Rikels Slaapexperts is een officieel verkooppunt voor Pullman matrassen. Wij hebben een ruime collectie Pullman matrassen in verschillende maten en hardheden. Of u nou liever slaapt op een hard of zacht matras; alles is mogelijk. De combinatie van een sublieme afwerking, fantastische vering en het gebruik van luxe materialen dragen bovendien ook bij aan een goede nachtrust.

Bent u een zijslaper? Dan is Pullman Premier matras in het bijzonder aan te raden. Een vrij stevig matras dat erg geschikt is voor zijslapers. De comfortzones, een laag comfortschuim en de buigzame drukverdelers zorgen dat uw lichaam altijd op de juiste wijze wordt ondersteund.

U kunt uw bed zelfs voorzien van nog meer comfort door een topdekmatras van Pullman toe te voegen.

Wat maakt Pullman nou zo uniek?

Alle (topdek)matrassen van Pullman hebben een behandeling met Sensity ondergaan. Hierdoor wordt huisstofmijt geweerd en slaapt u altijd op een schoon en fris matras. Dat in combinatie met de nieuwste technieken en hoogwaardige kwaliteit, maakt dat uw Pullman matras u comfort biedt als nooit tevoren.

Pullman Original

Naast het alom bekende merk Pullman, is Rikels Slaapexperts ook verkooppunt van de onovertroffen ergonomische lijn: Pullman Original. Hierin vindt u een unieke Triple Pocket InSide pocketverdeling. Neem bijvoorbeeld het Pullman Original Elan matras, met een comfortlaag van natuurlatex en jute drukverdeler. Bovendien is het matras van rond tot rand geveerd én voorzien van een schoudercomfortzone.

logo pullman

Mérens matras

Een Mérens matras betekent slapen op natuurlijke materialen. Streven naar topkwaliteit. En de uitstraling bepaald u. Het perfecte matras is samengesteld op basis van uw wensen.

Een Mérens matras is een pocketveringmatras. Het aantal springveren bepaald hoe uw lichaam ondersteund wordt. Hoe meer springveren, hoe meer ondersteuning het matras biedt.

De Mérens matrassen worden met zorg gemaakt. Waarbij veel aandacht wordt besteedt aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van matrassen. Daarnaast wordt gewerkt met mooie, natuurlijke materialen van topkwaliteit. Een Mérens matras is de basis voor een perfecte nachtrust.

Wanneer u voor een Mérens matras kiest gaat u de voordelen van duurzame materialen ervaren en waarderen. Mooie stoffen die zorgen voor een goede isolatie en ventilatie. Of het nu hartje zomer is of een koude winternacht, het matras zorgt voor comfort en een goede nachtrust.

Kiest u voor een Mérens matras of een Mérens topdekmatras in combinatie met een Mérens boxspring? U gaat voor maximale rust en kwaliteit. Prachtige producten en combinaties. En dit is ook te zien in de afwerking van de producten, waaraan veel aandacht is besteed.

Beka matras

Met een Beka matras krijgt uw lichaam de ondersteuning die hij nodig heeft. Beka heeft verschillende typen matrassen, met elk unieke eigenschappen voor verschillende slaaphoudingen.

Voor welk matras u ook gaat van Beka, de speciaal, gepatenteerde GELTEX® technologie zorgt dat u iedere dag weer fris en fruitig de dag kan beginnen.

De matrassen van Beka zijn verkrijgbaar in drie verschillende hardheden. Of u nou een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent. Beka heeft een passend matras voor u!

Beka matrassen worden gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn voorzien van 7 verschillende comfortzones. Deze zones zorgen ervoor dat het matras u op de juiste wijze ondersteuning biedt. Met Beka bent u dus verzekerd van een goede nachtrust.

Matras op maat

Elke ochtend uitgerust wakker worden? Geen rug- of nekklachten ervaren? Dan is het aan te raden om een matras op maat te kopen. Rikels Slaapexpert heeft verschillende matrassen, zodat er altijd een matras is dat aansluit op uw persoonlijke slaapbehoeften. Want niet is zo persoonlijk als uw matras.

Houd u van stevig? Of gaat u liever voor een zacht matras? Koudschuim, latex of toch pocketvering? Veel of juist weinig ventilatie? Een matras moet optimaal worden afgestemd aan uw persoonlijke voorkeuren. Wat u fijn vindt, vindt een ander misschien wel minder prettig. Wij kijken graag samen met u welk type matras geschikt voor u is.

Verkrijgbaar in verschillende materialen

Een matras is hét lichaamsondersteunende onderdeel van uw bed. U kunt een matras op een boxspring, of in een spiraalbodem, lattenbodem of ledikant leggen. Er zijn verschillende vullingen voor een matras, zoals koudschuim, traagschuim, latex of pocketveren.

De meeste matrassen zijn niet gemaakt van één vulling maar een combinatie van meerdere materialen. De materialen, het aantal lagen en de volgorde ervan, bepalen de mate waarin een matras de juiste ondersteuning biedt, aanvoelt en ventileert.

Maar, ook uw lichaamsgewicht is belangrijk. Over het algemeen is het zo dat iemand met met een lichaamsgewicht boven de 80 kg het best kan kiezen voor een harde kern en onder de 80 kg voor een wat zachtere kern.

Koudschuim matras

Wist u dat koudschuim het meest gebruikte materiaal voor een matras is? Dat komt mede doordat koudschuim geschikt is voor bijna elk type slaper. Een koudschuim matras kent vele voordelen, zoals goede veerkracht, het biedt uw lichaam zeer veel comfort en is altijd erg fris, doordat vocht goed geabsorbeerd wordt.

En die goede vochtregulatie komt doordat koudschuim een open celstructuur heeft.

En een koudschuim matras heeft ook een lange levensduur, doordat er bij koudschuim nauwelijks kuilvorming ontstaat. Daarnaast heeft een koudschuim matras een anti allergische werking en dat is wel net zo hygiënisch.

Pocket matras

Of neem een pocket matras dat bepaalde lichaamsdelen juist meer of minder comfort kan geven, doordat de pocketveren in aparte zakjes zitten en los van elkaar kunnen functioneren. Dit matras is ideaal voor iemand met lage rugklachten.

Ook kent een pocket matras goede ventilatie. Er zit namelijk veel ruimte tussen de veren, waardoor vocht en warmte goed afgevoerd kunnen worden. Hierdoor is een pocket matras ook stukken koeler dan matrassen die gemaakt zijn van ander materialen.

Het comfort van een pocket matras wordt bepaald door de hoeveelheid veren. Hoe meer veren hoe beter! In de meeste pocket matrassen zitten 300 ver per m2, maar er zijn varianten die gaan voor uiterst veel comfort. Die matrassen beschikken dan over 500 of 1000 pocketveren.

Latex matras

Matrassen die zijn voorzien van latex kennen ook weer vele voordelen. Heeft u bijvoorbeeld last van een allergie? Dan is een latex matras uitermate geschikt. Een latex matras is gemaakt van natuurlijke producten en staat bekend om zijn uitstekende veerkracht, duurzaamheid en houdt bovendien veel warmte vast. Ideaal dus voor iemand die het snel koud heeft.

Latex vormt zich daarnaast helemaal naar uw lichaam en werkt drukverlagend. Zo wordt de natuurlijke houding van uw ruggengraat op de juiste manier ondersteund.

Of u nou een buik-, rug- of zijslaper bent, een latex matras geeft elke slaaphouding perfecte ondersteuning.

Traagschuim matras

Het beste van twee werelden zit eigenlijk in een traagschuim matras. Dit matras ondersteund het lichaam optimaal én ontlast uw spieren. Het matras vormt zich namelijk compleet naar uw lichaam, doordat het zacht wordt bij toenemende temperaturen. En hierdoor zijn er minder drukpunten. 

 

Het voelt eigenlijk alsof u in een mal ligt die speciaal voor u is gemaakt. Traagschuim is overigens ook zeer geschikt voor de onrustige slapers onder ons.

Topper voor matras

Heeft u er ook al eentje? Een topper voor uw matras. Voor de meeste mensen is een topdekmatras op het bed niets nieuws. Een extra dun matras die bovenop uw gewone matras wordt gelegd en bijdraagt aan een prettiger ligcomfort.

Een topmatras biedt niet alleen een stuk meer comfort tijdens uw nachtrust, het verlengt ook nog eens de levensduur van het ‘gewone’ matras. Let op: met een topdekmatras kunt u een oud of versleten matras niet oppeppen. Een (oud) matras die niet meer goed is, dient vervangen te worden. Het verlengen van de levensduur geldt alleen als het gaat om een (vrij) nieuw matras.

Maar uiteraard heeft het toevoegen van een topper aan uw matras nog veel meer voordelen. Een topdekmatras is een stuk makkelijker te keren dan een ‘gewoon’ matras. En ook de spleet tussen twee verschillende matrassen wordt met een topper weggewerkt. 

U heeft dus geen last meer van een kier tussen de matrassen. Ook ventileert een topmatras een stuk beter dan een ‘gewoon’ matras. Een ‘gewoon’ matras houdt vocht vaak vast, waardoor naar verloop van tijd schimmel ontstaat. Dit is bij een topmatras niet het geval.

En ook zorgt een topper voor meer gewichtsverdeling, waardoor uw lichaam beter ondersteund wordt. Zo heeft u minder last van vervelende drukpunten en dus minder last van rugklachten. 

Tot slot is het verschonen van een topper eenvoudiger dan een zwaar matras. U hoeft niet een heel zwaar matras omhoog te tillen om een hoeslaken eromheen te doen, want een topdekmatras is een stuk lichter.

Topmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gemaakt van diverse materialen, zoals koudschuim, traagschuim, gel of bijvoorbeeld latex. Het is afhankelijk van uw slaapwensen welk materiaal het beste bij u past.

Topper Paardenhaar

Boxspring matras

De aanschaf van een goed boxspring matras is een hele opgave. Welk matras is geschikt? Voor welk materiaal kies ik? Kies ik vlak of verstelbaar? En niet geheel onbelangrijk: welke afmeting? Allemaal vragen die bepalend zijn voor de keuze voor een boxspring matras. U wilt tenslotte een matras dat u de juiste ondersteuning biedt.

Er zijn verschillende matrassen geschikt voor een boxspring. U kunt denken aan latex matrassen, maar ook koudschuim matrassen zijn erg populair. Wist u dat het zelfs mogelijk is om een gestoffeerd matras aan te schaffen? Zo past het matras uitstekend bij de stof van uw boxspring. 

En om echt álles uit het comfort te halen, combineert u een boxspring matras met een topdekmatras.

Laat u bij de aanschaf van een boxspring matras altijd goed adviseren door een slaapadviseur. Zij kijken samen met u welk type matras geschikt is. Hierbij wordt gekeken naar o.a. uw geslacht, lichaamsgewicht en slaaphouding.

Bij Rikels vindt u mooie kwaliteit boxsprings in verschillende maten. De boxspring 160×200 is een comfortabele maat die past in de meeste slaapkamers. De verschillende merken bedden hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Of u nu een buikslaper, rugslaper of het liefst op de zij ligt. Er is altijd een boxspring of ledikant die bij u past. Tegenwoordig kunt u bij de meeste merken bedden zelf uw boxspring samenstellen, van hoofdbord tot matras en topper. Waar gaat u voor?

Boxspring 160x200 matrassen

Bent u op zoek naar een matras voor een boxspring 160×200? U kunt kiezen voor een tweepersoons matras van 160×200. Of voor twee eenpersoonsmatrassen (80×200) op een boxspring van 160×200. Een comfortabele afmeting bed, waar u de keuze heeft voor verschillende soorten matrassen. Én materialen, zoals microvezel, katoen of dons. Kom naar onze winkel voor meer informatie over maten boxsprings en matrassen. Of kom proefliggen in onze Experience Room.

Een matras voor een elektrisch verstelbaar bed of boxspring

Bij Rikels hebben we verschillende matrassen die ook verkrijgbaar zijn in een split variant. Het is dan mogelijk om de bed helften afzonderlijk van elkaar te verstellen. 

Vraag ons naar de diverse mogelijkheden.

Kussen en een matras

En is de matras keuze gemaakt, dan is het zeker ook belangrijk om daarbij een nieuw kussen uit te zoeken. Het is een totaalplaatje. Een matras kan niet zonder een kussen en andersom. 

Dat kussen dat uw al jaren heeft is echt wel toe aan vervanging. Wist u dat de levensduur van een kussen gemiddeld 5 jaar is? En zeker als u nek- en/ of schouderproblemen heeft is het verstandig om op tijd het kussen te vervangen.

sand boxspring oak blauw/groen

De maten van een matras

Er zijn verschillende soorten maten matrassen en ledikanten. De meest voorkomende matrasmaten zijn: 90 x 200, 160 x 200 en 180 x 200. Maar, wanneer kies je welke afmeting matras? Kies je één groot matras of twee kleine matrassen? En welke mogelijkheden zijn er als uw bed een afwijkende maat heeft?

Ligt u meestal alleen in een tweepersoonsbed, dan is één groot matras het allerfijnste. Ligt u meestal met zijn tweeën in bed? Dan kan het prettig zijn om 2 losse matrassen te kopen als:

Bent u één groot matras gewend? Geen probleem, want daar hebben we een oplossing voor. Er zijn speciale verbindstukken die tussen het matras gelegd kunnen worden. Op deze manier wordt één groot matras gecreëerd. Het is wel belangrijk dat de matrassen niet te veel in hoogte verschillen.
Er zijn merken waarbij het mogelijk is om de tijd aan elkaar te ritsen. Of zelf de beide matrassen in één tijk te doen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Een matras voor een elektrisch verstelbaar bed of boxspring

Bij Rikels hebben we verschillende matrassen die ook verkrijgbaar zijn in een split variant. Het is dan mogelijk om de bed helften afzonderlijk van elkaar te verstellen. 

Vraag ons naar de diverse mogelijkheden.

Kussen en een matras

En is de matras keuze gemaakt, dan is het zeker ook belangrijk om daarbij een nieuw kussen uit te zoeken. Het is een totaalplaatje. Een matras kan niet zonder een kussen en andersom. 

Dat kussen dat uw al jaren heeft is echt wel toe aan vervanging. Wist u dat de levensduur van een kussen gemiddeld 5 jaar is? En zeker als u nek- en/ of schouderproblemen heeft is het verstandig om op tijd het kussen te vervangen.

sand boxspring oak blauw/groen

Matrassen voor kinderen

Het kopen van een matras voor kinderen wordt soms onderschat. Maar ook voor kinderen is het goed om met aandacht een matras aan te schaffen. Het matras mag niet te zacht zijn, maar ook niet te hard. Goede ondersteuning bieden. En natuurlijk vrij zijn van schadelijke stoffen.

Rikels matras service

Bij Rikels is het mogelijk om een matras of kussen te testen. Hiermee willen wij u ruimte geven om een goede keuze te maken voor uw matras. U laat ons weten waar u naar op zoek bent, wij denken mee. 

En zorgen voor een heerlijk matras waar u weer ruim 15 jaar op kunt slapen.

Beka matras GELTEX

Kijkt u ook er ook altijd naar uit om weer fijn naar bed te gaan? En heerlijk weg te dromen op een fijn matras? Met een Beka GELTEX matras kunt u zich verheugen op een verkwikkende slaap. Of het nou gaat om een middagdutje of een lange nacht om de volgende dacht goed te functioneren. Met een GELTEX matras van Beka ligt u altijd goed.

De technologie in de Beka GELTEX matrassen zorgt voor een uitgerust gevoel. Ze bieden uw lichaam de juiste ondersteuning, dag en nacht. Het GELTEX schuim is verkrijgbaar in verschillende gradaties. Dit gaat van zacht tot stevig. Daarnaat zorgt een Beka GELTEX matras voor de juiste ventilatie en drukverdeling van het lichaam. Het resultaat? Ongeëvenaard slaapcomfort. Zelf het comfort ervaren? U kunt een Beka GELTEX matras uitproberen in onze Experience Room. Maak een afspraak of kom langs!

Matras nodig voor een Beka boxspring elektrisch

Uw elektrische boxspring van bijvoorbeeld Beka, Serta of Pullman is nog niet toe aan vervanging, maar het matras heeft u al wel een aantal jaar. Dus tijd voor een nieuwe. Het is zeker mogelijk om alleen het matras of topper te vervangen én niet ook meteen de boxspring.

Vraag ons naar de verschillende soorten matrassen en toppers voor een elektrische boxspring of normale boxspring. Zo letten wij er bijvoorbeeld op dat het matras voor een elektrische boxspring minimaal 45 graden kan buigen. 

Anders gaat het matras kapot. Ons advies is altijd om een specialist te benaderen om u te laten bijpraten over de vele mogelijkheden. Van ledikant tot topper.

boxspring met matras

BEKA matras cosmopolitan

Een goede nachtrust is noodzakelijk om de volgende dag weer goed te kunnen functioneren. Maar wat is nou een goed matras? Bij Rikels Slaapexperts weten wij dat wel! Neem bijvoorbeeld een Beka cosmopolitan matras. Met dit matras is slecht slapen verleden tijd! In het Beka cosmopolitan matras zit een hoogwaardig pocketverensysteem, 7 ergonomische comfortzones en het matras is gevuld met koudschuim.

Het unieke pocketveersysteem van Beka zorgt voor de perfecte drukverdeling en een goede ventilatie gedurende de nachtrust. Dit aangevuld met uitstekende veerkracht door de koudschuim vulling, zorgt voor ultiem slaapcomfort. U kunt een Beka cosmopolitan matras kopen in verschillende ligcomfort. Van soft en medium tot aan firm. Het is maar net wat bij uw slaapwensen past.

Wilt u nou echt genieten van hét ultieme slaapcomfort? Combineer het Beka cosmopolitan matras dan met een Beka boxspring.

Wat vinden onze klanten?
Rikels SlaapexpertsUitstekendRikels Slaapexperts4.8 Gebaseerd op 64 recensies vanBekijk alle recensies beoordeel ons opChris Galenkamp ★★★★★ Wat word je hier goed geholpen. Er wordt tijd voor je genomen en geen opdringerige mensen. Goede service en plaatsing is ook goed geregeld.Peter H ★★★★★ Top bedrijf. Goed vakkundig advies, niet opdringerig, kwalitatief assortiment en mooie zaak.E. Meijerink ★★★★★ Geweldige beddenzaak waar je geen nummer bent en men alle tijd neemt om je te voorzien van goed advies. Wij zijn hier ruim tweeënhalf uur geweest en hebben zeer goed advies gekregen. Uiteindelijk ook een paar goede matrassen en kussens besteld. Een hele fijne winkel waar de sfeer onderling tussen het personeel goed is. Paul, bedankt voor je uitstekende adviezen (en de lekkere koffie) wij wachten met smart op de nieuwe matrassen!😀Pascal Jongebloed ★★★★★ Mooi Avek bed mogen kopen bij Rikels. Prima advies, goede prijs kwaliteit en geleverd volgens afspraak en alles werd netjes gemonteerd.F.R.L Van Dijk ★★★★★ Langs deze weg willen wij Rikels Slaapexperts hartelijk danken voor alle genomen moeite om een voor ons passend slaapsysteem te adviseren en te leveren.We vinden het, naar huidige maatstaven, bijzonder dat het u geen moeite teveel was om ons te helpen en de weg te wijzen in het doolhof van mogelijkheden.Nu, na enige maanden geslapen te hebben op Kreamat matrassen, kunnen wij stellen dat dit voor ons het juiste blijkt te zijn. We zijn hier dan ook uitermate tevreden mee.Van harte bevelen wij Rikels Slaapexperts aan, omwille van hun gedegen kennis, jarenlange ervaring en de uitmuntende service. Onze wens is dat vele klanten de weg naar Rikels nemen alwaar zij goed geadviseerd zullen worden in de zoektocht naar het beste slaapsysteem.Anton Frederiks ★★★★★ Een onvergetelijke slaapervaring bij Rikels SlaapexpertsIk heb onlangs het genoegen gehad om Rikels Slaapexperts te bezoeken voor een nieuwe slaapoplossing, en ik kan niet anders dan mijn bewondering en tevredenheid uitspreken over hun uitmuntende service.Vanaf het moment dat ik de showroom binnenliep, werd ik hartelijk verwelkomd door het deskundige personeel. Ze namen de tijd om naar mijn specifieke behoeften en zorgen te luisteren en stelden gerichte vragen om mijn slaapproblemen beter te begrijpen. Het was duidelijk dat hun prioriteit lag bij het vinden van de perfecte oplossing voor mijn situatie, in plaats van me zomaar iets te verkopen.Bij Rikels Slaapexperts kreeg ik de kans om verschillende bedden en matrassen uit te proberen, zodat ik echt kon ervaren hoe ze aanvoelden. De proefligmogelijkheid gaf me vertrouwen in mijn uiteindelijke keuze en zorgde ervoor dat ik wist dat ik de juiste beslissing nam.De medewerkers waren zeer deskundig over de verschillende merken en producten in hun assortiment. Ze gaven me waardevol advies over de verschillen tussen boxsprings en ledikanten, de voordelen van diverse matrassoorten, en hielpen me zelfs bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen en dekbed voor mijn persoonlijke slaapvoorkeur.Mijn bezoek aan Rikels Slaapexperts heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn slaapkwaliteit en het verminderen van lichamelijke klachten. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe bed en matras en kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de service was.Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapoplossing, raad ik u ten zeerste aan om een afspraak te maken bij Rikels Slaapexperts. Hun expertise, vriendelijkheid en op maat gemaakte aanpak zullen u helpen bij het vinden van het perfecte bed, matras, of kussen voor uw unieke behoeften. Dit is een ervaring die u niet mag missen!johanna van dijk ★★★★★ In 2021 een bed gekocht zeer goed geholpen. Bed bevalt ons prima! Bedlampje was kapot kon de volgende dag al een nieuwe ophalen en was nog gratis ook. Zeer goede service! Maak bij iedereen reclame voor jullie!J L-J ★★★★★ Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.Veerle Elshof ★★★★★ Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!Jacqueline Mouris ★★★★★ Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.P.H. Meyer ★★★★★ In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.Nico Tijssen ★★★★★ Goed advies. Vriendelijk personeel.Susanne ★★★★★ Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.Willem De ruiter ★★★★★ Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuidenM.B // ★★★★★ In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!Ronald van Piekeren ★★★★★ Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.Grieko Rijzinga ★★★★☆ Zaterdag matrassen gekocht goede uit leg ze nemen alle tijd voor je.echt een super winkel goede verkopers ik zou over 5a 10 jaar zo weer een nieuwe bed kopenJarno Slagter ★★★★★ Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.marjolein timmer ★★★★★ Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aanRuben Sinselmeijer ★★★★★ De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.Robert van Leeuwen ★★★★★ We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻Jeroen Hidding ★★★★★ Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.Edwin Deuling ★★★★★ Goed en duidelijk advies, ze nemen de tijd en kijken goed naar de lig houding.Willeke van de Kolk ★★★★★ Super fijne winkel, fantastische serviceJohan Feenstra ★★★★★ Gewoon prima geholpen. Nu na een jaar nog steeds blij met de keuze voor dit bedrijf.jeanluce ketelaar ★★★★★ Vandaag bij deze familie bedrijf geweest.We werden netjes ontvangen door vertegenwoordiger Dennis.Onze indruk is zeer positief en professioneel.Vertegenwoordiger Dennis heefd kennis van het product, en gaf ons een plezierige gevoel bij het aanschaf van onze nieuwe matrassen.Over 2 a 3 weken aflevering van een heerlijke nachtrust.Groeten familie ketelaar.Kunstgebit Dalfsen ★★★★★ Wij hadden een nieuwe topper voor ons bed nodig. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel hebben we ook maar een bed gekocht. Een sfeervolle winkel en duidelijke uitleg met overtuiging. Wij gaan voor ons volgende bed graag weer naar Rikels slaapexperts en dat klopt! Sander bedankt voor je enthousiaste toelichting en rondleiding.Simon ★★★★★ Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op een matras is het niet meer dan logisch dat je zorgt dat je een goed matras hebt. Bij Rikels helpen ze je graag met het uitzoeken van dat goede matras. Ik ben zeer te spreken van de persoonlijke service. Ze nemen nét even die extra stap waardoor ze zich onderscheiden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw matras kan ik dit bedrijf van harte aanraden. De levering was stipt op tijd. Al het contact met het bedrijf, in de showroom, telefonisch en bij mij thuis, was keurig.Thijs Rijnbergen ★★★★★ Zojuist ons nieuwe bed geleverd gekregen. Top service, zowel in de winkel als aan huis. Vriendelijke mensen, goed advies. Ik raad deze winkel aan iedereen aan die lekker wil slapen!Christiaan Boxhoorn ★★★★★ Jaren geleden ons eerste bed gekocht. De service is nog steeds geweldig, alsook de persoonlijke benadering. Zojuist nieuwe kussens gehaald en ook daarbij weer dezelfde persoonlijke service.George le Fèbre ★★★★★ Wat een top zaak! Door oud-eigenaar Karel zelf super goed geholpen en hij heeft ons super geadviseerd en advies op maat gegeven. Van begin tot eind (levering matrassen) zijn de service en aandacht uitstekend geweest, kan gewoon niet beter. Ik kan iedereen aanraden daar naar toe te gaan indien je op slaapgebied advies nodig hebt en/of iets wil aanschaffen!Ingrid de Goeij ★★★★★ Wat een fijne zaak! We zijn in alle rust goed geholpen. Alle info & advies gekregen die we nodig hadden. Snelle en prettige levering. En inmiddels slapen we heerlijk, zónder rugpijn 's ochtends! Geld dubbel en dwars waard.Lean Willems ★★★★★ Goed geholpen door meneer Rikels zelf en zijn collega's. Heel persoonlijk, zijn geen discounter om veel omzet te maken maar meer een adviseur voor goed slaapadvies.Stephan Westra ★★★★★ Veel en heldere uitleg in de winkel. Werd de tijd genomen voor je om op verschillende bedden te testen. Levering was ook dik in orde, bed stond in een uurtje. Al met al een mooie zaak om je bed te kopen!Jus Bro ★★★★★ Super tevreden! In de winkel keurig geholpen, vakkundig en in alle rust te woord gestaan.We slapen nu al 4 dagen voortreffelijk, eindelijk sinds tijden wakker worden zónder rugpijn!Wim Bakker ★★★★★ Prima servicejs_loader
Ga voor de perfecte nachtrust
met een matras van Rikels Slaapexperts