Elke dag zorgeloos slapen?
Ga voor een optimale nachtrust met een matras van Rikels Slaapexperts!

Voor een nieuw matras
komt u naar Rikels Slaapexperts

Ligt uw oude matras niet meer comfortabel? Of heeft u lichamelijke omstandigheden waardoor hij niet meer voldoet aan uw behoefte? Er kunnen diverse redenen zijn waardoor uw huidige matras niet meer geschikt voor u is.

In de uren die u (‘s nachts) doorbrengt op uw matras, is uw lichaam druk aan het processen en dat zorgt ervoor dat u de volgende dag weer goed kunt functioneren.

Slapen is daarom net zo belangrijk als bijvoorbeeld een gezonde levensstijl. Kortom, een basisbehoefte!

Neem het uitzoeken van een nieuw matras daarom erg serieus. Zorg ervoor dat u zich deskundig laat voorlichten. Wilt u deskundig advies van een slaapexpert? 

Wij luisteren naar uw wensen en behoeften en adviseren u aan de hand daarvan het meest geschikte type. Samen zorgen wij ervoor dat u weer ‘goed’ kunt slapen!

boxspring met matras

Thuis testen of in onze showroom

U weet natuurlijk pas of een matras geschikt is, als u erop gelegen heeft. In onze Experience room kunt u diverse modellen uitproberen. Heeft u de juiste variant gevonden? U heeft bij uw aankoop de mogelijkheid om te kiezen voor 90 dagen slaapgarantie.
Zo weet u precies of het matras geschikt voor u is!

De kracht zit hem in het onderhoud

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw matras genieten. Onderhoud hem daarom altijd goed! Doordat u ‘s nachts transpireert, worden uw bed en dekbed nat. 

Lucht uw bed en dekbed daarom het liefst elke dag. Leg uw deken als u opstaat dubbelgevouwen aan het voeteneind. Zo kan het matras goed drogen.

Draai en keer daarnaast uw matras bij voorkeur minimaal 1 keer per kwartaal. Veel van onze matrassen zijn voorzien van handvatten waardoor u ze makkelijk kunt keren. Maar, dit geldt niet voor ieder model.

Vraag onze slaapspecialisten welke varianten ‘makkelijk’ gedraaid en gekeerd kunnen worden.

matras silverline
matras pullman goldline

Waarom Rikels Slaapexperts?

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Gedegen en objectief advies van experts

Keuze gemaakt? U kunt gebruik maken van 90 dagen slaapgarantie

Voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuwe boxspring uitzoeken

Wij hebben verschillende soorten matrassen in ons assortiment

Het is afhankelijk van vele factoren welk type het meest geschikt is. Uw slaaphouding, wensen, maar ook of u liever warm of koel slaapt. 

In ons assortiment hebben wij matrassen van verschillende materialen met elk hun eigen comfort. 

Wilt u meer weten over het voor u meest geschikte matras? Wij vertellen u graag wat u moet weten bij de aanschaf van een matras. 

 

matrassen testen
Welke soorten matrassen zijn er?
Comfort van koudschuim
koudschuim matras

Koudschuim kenmerkt zich door zijn veerkracht, stevigheid en ventilerende eigenschappen.

Comfort van
natuurlatex
natuur latex matras

De extreme zachtheid en veerkracht van natuurlatex met een krachtig aanpassingsvermogen zorgen ervoor dat uw lichaam soepel in het matras past.

Comfort van
traagschuim
traagschuim matras

Traagschuim werkt zeer drukverlagend, doordat het schuim bij aanraking langzaam terugkeert in de oorspronkelijke vorm.

Topdekmatrassen

Een topmatras verhoogt uw ligcomfort en verlengt de levensduur van uw matras. Heeft u een bed met twee losse matrassen?

Met een topmatras (topper) heeft u geen last meer van een vervelende naad die het samenzijn met uw partner verstoort. Daarnaast is een topper ook erg hygiënisch, doordat vocht dat u ‘s nachts verliest niet in het matras terecht komt.

Is uw topper vies door lichaamsvocht? Deze is eenvoudig te vervangen en uw bed lijkt weer als nieuw. Onze toppers zijn leverbaar in diverse afmetingen.

Tevens zijn onze Comfort Toppers ook verkrijgbaar in Split-uitvoering, waarbij u twee verstelbare boxsprings onafhankelijk van elkaar kunt verstellen en geen verstelbare naad voelt.

Hoe werkt het onderhoud?

Omdraaien
matras omdraaien

Door uw matras niet om te draaien belast u steeds dezelfde plekken. Dit is niet goed voor de levensduur. Draai hem daarom regelmatig om. Wij adviseren om dit bij voorkeur 1 keer per maand te doen. 

Omkeren
matras omkeren

Naast het omdraaien, is het omkeren net zo belangrijk. Ook dit adviseren wij maandelijks te doen. Door het omkeren wisselt u de kant waar u op ligt. 

Koudschuim matras

Bent u van plan een boxspring aan te schaffen en zoekt u hiervoor een comfortabel matras? Of bent u al in het bezit van een boxspring en is uw huidige matras wel aan vervanging toe? Dan is een koudschuim matras wellicht een goede optie voor u.

Er zijn verschillende redenen waarom onze slaapexperts vaak koudschuim matrassen adviseren. Ten eerste bestaat een koudschuim matras uit hoogwaardig schuim dat zowel flexibel als elastisch is. Door deze fijne eigenschappen biedt een koudschuim matras enorm veel comfort maar ook een optimale ondersteuning.

Ten tweede is de cellenstructuur van deze matrassen volledig open, wat zorgt voor de juiste ventilatie. Zo blijft uw koudschuim matras een lange tijd in uitstekende conditie. En niet te vergeten droog en fris! De kwaliteit van een koudschuim matras is uitstekend en voor ongemakken als kuilvorming hoeft u ook niet bang te zijn. Koudschuim matrassen gaan namelijk makkelijk jaren mee zonder dit, bij ‘gewone’ matrassen, gebruikelijke probleem.

Twijfelt u of een koudschuim matras een goede optie voor u is? Neem dan gerust contact met ons op. Onze slaapspecialisten helpen u graag met al uw vragen over het koudschuim matras en bekijken samen met u de persoonlijke slaapwensen.

Traagschuim matras

Naast koudschuim, zijn er ook traagschuim matrassen. Een traagschuim matras is een uniek matras gemaakt van elastisch polyurethaan. Door aanraking van lichaamswarmte wordt traagschuim zachter en bovendien elastischer. Is het wat kouder? Dan voelt een traagschuim matras een stuk steviger aan.

Het gebruik van elastisch polyurethaan brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van een ‘standaard’ matras. Zo beschikt een traagschuim matras over drukverlagende eigenschappen. Door de contouren stemt het matras zich af aan uw lichaam, wat voor veel comfort en ondersteuning zorgt.

Is er sprake van druk op het matras, bijvoorbeeld doordat u op het matras ligt? Bij een traagschuim matras wordt de lucht verdeeld over de naastgelegen cellen. Hierdoor wordt uw lichaam ondersteunt zonder drukpunten en voelt het alsof u op een bedje van veren ligt.

Verder beschikt een traagschuim matras over een open celstructuur. Dit zorgt voor optimale ventilatie én vochtregulatie. Nooit meer last van een nat of onhygiënisch matras.

Veelgestelde vragen over matrassen

Ons advies is om een topdekmatras te draaien of te keren wanneer u het bedtexiel verschoont. Wij adviseren om dit om de week (á 2 weken) te doen.

Het antwoord hierop is divers.
Heeft u een ‘niet-keerbaar’ matras? Dan hoeft u het matras dus niet te draaien en/of keren.

Maakt u gebruik van een topper (topdekmatras)? Dan hoeft u het matras minder vaak te keren en volstaat eens per 6 maanden.
In alle andere gevallen adviseren wij om uw matrassen om de 3 maanden te draaien en of te keren.

Een topdekmatras, ook wel topper genoemd, is een comfortartikel dat intensief belast wordt. Daardoor zal deze eerder aan vervanging toe zijn dan uw matrassen. 

Gebruikt u het juiste bedtextiel? Dan verlengt u de levensduur van de topper. De gemiddelde levensduur van een topdekmatras is 5 tot 8 jaar.

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te wennen aan een nieuw matras. Wij adviseren om 4 tot 6 weken de tijd te nemen om te wennen.

Toch niet tevreden over het matras? Dan nodigen wij u uit in de winkel, zodat we uw klachten kunnen bespreken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het matras te hard of te zacht is. 

Wellicht constateren we dat de hardheid aangepast dient te worden. Dat zullen wij dan volledig kosteloos (in hetzelfde segment) voor u oplossen uiteraard.

Wij hanteren 4 tot 6 weken om te wennen aan een nieuw matras. U bent zo gewend aan het oude matras, dat het erg wennen is om op een nieuw matras te liggen. 

Een nieuw matras kan bijvoorbeeld leiden tot spierpijn, omdat uw lichaam echt moet wennen aan het nieuwe matras.

De huidige matrassen en bedden hebben een zachter ligcomfort. Het gevolg hiervan is dat u dieper in uw matras of topdekmatras ligt. Hierdoor houdt uw lichaam meer warmte vast.

Ook dit is een kwestie van acclimatiseren en zal een paar weken duren. Wanneer na 4-6 het bed/matras nog vrij warm aanvoelt, dan gaan we kijken naar een gepaste oplossing. 

Dit zou bijvoorbeeld aangepast bedtextiel kunnen zijn of mogelijk zelfs een ander dekbed.

Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hoe gaat u met de matrassen om? Wanneer u de matrassen regelmatig blijft draaien en keren, het juiste bedtextiel gebruikt en het matras zo nu en dan laat reinigen dan verlengt u de levensduur. 

Gemiddeld worden de matrassen tussen de 8 en 12 jaar vervangen.
Wilt u meer weten over het reinigen van uw matrassen? Kijk dan op www.matrasreinings-experts.nl.

De tijd dan een matras meegaat is afhankelijk van meerder factoren, waaronder de kwaliteit van het matras en hoe u deze onderhoudt. Een matras dient u in de meeste gevallen om het kwartaal te draaien en te keren. 

Wij hebben ook ‘niet’ keerbare matrassen, die u dus niet hoeft te draaien of te keren.

Een ledikant is geschikt voor alle typen matrassen. Dit komt doordat lattenbodems, spiraalbodems en (inzet)boxspringbodems in een ledikant passen, wat zorgt voor veel comfort mogelijkheden.

Een goed matras is een matras die bij uw slaaphouding, postuur, lichamelijke klachten en slaapklimaat past. Dat is dus voor een ieder verschillend. Kortom, er bestaat niet 1 goed matras.

Op een boxspring komt altijd een geveerd, oftewel een pocketveer matras. De boxspring heeft een pocketvering en daarop gaat dan ook een pocketveringsmatras die exact op het lichaam afgestemd gaat worden.

Als u last heeft van rugklachten dan kunnen verschillende matrassen geschikt zijn. Welk matras dat is, heeft te maken met de inslaaphouding. 

Voor een rug- of zijslaper is een drukverlagend matras waarbij de lenden extra aandacht krijgen zeer geschikt. En voor een een buikslaper raden wij een steviger pocketveermatras aan zonder heupzone.

Matrassen koopt u bij Rikels Slaapexperts, dé beddenzaak van Nederland

Zoekt u een beddenzaak voor het kopen van een nieuw matras, dan bent u bij Rikels Slaapexperts aan het juiste adres. Rikels is dé beddenzaak van Nederland!

Het geven van passend advies staat bij ons hoog in het vaandel. En daarom gaan onze slaapspecialisten graag met u in gesprek om het meest geschikte matras voor u te vinden. Bij de keuze voor het juiste matras spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan uw slaaphouding, of het warm of koud heeft in bed en uw gewicht. Onze slaapadviseurs brengen deze factoren in kaart en bepalen aan de hand daarvan wat een geschikt matras voor u is.

In onze beddenzaak vindt u matrassen van verschillende topmerken waaronder M line, Eastborn en Pullman. U kunt onze matrassen altijd uitproberen in onze Experience Room, zodat u kunt ervaren hoe het matras ligt. Tevens heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor 90 dagen slaapgarantie. Informeer naar de voorwaarden in onze winkel. Breng een bezoek aan onze beddenzaak en ontdek de ruime keuze aan mogelijkheden.

Topmerk matrassen in ons assortiment

Wij leveren diverse topmerken. Van Serta en M Line tot aan BEKA en Eastborn.

Maar ook andere topmerken als Pullman en Mérens.

Wat vinden onze klanten?
Geweldige beddenzaak waar je geen nummer bent en men alle tijd neemt om je te voorzien van goed advies. Wij zijn hier ruim tweeënhalf uur geweest en hebben zeer goed advies gekregen. Uiteindelijk ook een paar goede matrassen en kussens besteld. Een hele fijne winkel waar de sfeer onderling tussen het personeel goed is. Paul, bedankt voor je uitstekende adviezen (en de lekkere koffie) wij wachten met smart op de nieuwe matrassen!😀
Mooi Avek bed mogen kopen bij Rikels. Prima advies, goede prijs kwaliteit en geleverd volgens afspraak en alles werd netjes gemonteerd.
Langs deze weg willen wij Rikels Slaapexperts hartelijk danken voor alle genomen moeite om een voor ons passend slaapsysteem te adviseren en te leveren.We vinden het, naar huidige maatstaven, bijzonder dat het u geen moeite teveel was om ons te helpen en de weg te wijzen in het doolhof van mogelijkheden.Nu, na enige maanden geslapen te hebben op Kreamat matrassen, kunnen wij stellen dat dit voor ons het juiste blijkt te zijn. We zijn hier dan ook uitermate tevreden mee.Van harte bevelen wij Rikels Slaapexperts aan, omwille van hun gedegen kennis, jarenlange ervaring en de uitmuntende service. Onze wens is dat vele klanten de weg naar Rikels nemen alwaar zij goed geadviseerd zullen worden in de zoektocht naar het beste slaapsysteem.
Een onvergetelijke slaapervaring bij Rikels SlaapexpertsIk heb onlangs het genoegen gehad om Rikels Slaapexperts te bezoeken voor een nieuwe slaapoplossing, en ik kan niet anders dan mijn bewondering en tevredenheid uitspreken over hun uitmuntende service.Vanaf het moment dat ik de showroom binnenliep, werd ik hartelijk verwelkomd door het deskundige personeel. Ze namen de tijd om naar mijn specifieke behoeften en zorgen te luisteren en stelden gerichte vragen om mijn slaapproblemen beter te begrijpen. Het was duidelijk dat hun prioriteit lag bij het vinden van de perfecte oplossing voor mijn situatie, in plaats van me zomaar iets te verkopen.Bij Rikels Slaapexperts kreeg ik de kans om verschillende bedden en matrassen uit te proberen, zodat ik echt kon ervaren hoe ze aanvoelden. De proefligmogelijkheid gaf me vertrouwen in mijn uiteindelijke keuze en zorgde ervoor dat ik wist dat ik de juiste beslissing nam.De medewerkers waren zeer deskundig over de verschillende merken en producten in hun assortiment. Ze gaven me waardevol advies over de verschillen tussen boxsprings en ledikanten, de voordelen van diverse matrassoorten, en hielpen me zelfs bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen en dekbed voor mijn persoonlijke slaapvoorkeur.Mijn bezoek aan Rikels Slaapexperts heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn slaapkwaliteit en het verminderen van lichamelijke klachten. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe bed en matras en kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de service was.Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapoplossing, raad ik u ten zeerste aan om een afspraak te maken bij Rikels Slaapexperts. Hun expertise, vriendelijkheid en op maat gemaakte aanpak zullen u helpen bij het vinden van het perfecte bed, matras, of kussen voor uw unieke behoeften. Dit is een ervaring die u niet mag missen!
In 2021 een bed gekocht zeer goed geholpen. Bed bevalt ons prima! Bedlampje was kapot kon de volgende dag al een nieuwe ophalen en was nog gratis ook. Zeer goede service! Maak bij iedereen reclame voor jullie!
Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.
Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!
Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.
In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.
Goed advies. Vriendelijk personeel.
Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.
Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuiden
In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!
Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.
Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.
Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aan
De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.
We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻
Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.
js_loader
Zelf een matras uitproberen?
Neem contact met ons op! Of kom langs in onze showroom