Matrassen van Rikels Slaapexperts
Alleen het allerbeste voor uw nachtrust

Voor een nieuw matras komt u natuurlijk naar Rikels Slaapexperts!

Genieten van een heerlijke nachtrust en weer fris en uitgerust wakker worden. Dat wilt u toch ook? Uw huidige matras kan de boosdoener zijn van onrustige nachten. Ligt u uw huidige matras niet meer comfortabel? Of heeft u last van lichamelijke omstandigheden waardoor uw matras niet meer voldoet aan uw slaap behoeften en wensen?

Wat de reden ook is, met een matras van Rikels Slaapexperts bent u weer verzekerd van een uitstekende nachtrust. Onze topmerk matrassen zijn met zorg samengesteld en bestaan uit hoogwaardige en tevens duurzame materialen die uw lichaam ondersteunen op de gewenste plekken. 

Benieuwd welk matras van Rikels Slaapexperts het beste bij u past? Onze slaapexperts kunnen op basis van uw wensen een aantal matrassen selecteren die u in onze Experience Room vrijblijvend kunt uitproberen. 

Wij leveren de beste matras merken

Voor elk type slaper

Topmerk matrassen als geheel of twee losse varianten

Bij het kiezen van een matras zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Een van de overwegingen is of u kiest voor één matras of twee losse. Deze keuze kan een significant verschil maken in zowel comfort als flexibiliteit.

Een matras biedt uniform slaapoppervlak, wat ideaal is voor partners die een gemeenschappelijke slaapervaring willen. 

Twee matrassen daarentegen bieden meer flexibiliteit, waardoor individuele aanpassingen mogelijk zijn, wat vooral gunstig is voor stellen met verschillende behoeften. 

Ontdek de verschillende soorten matrassen

Koel en comfortabel: ga voor koudschuim

Een matras van koudschuim onderscheidt zich door zijn sterke veerkracht, stevigheid en goede ventilatie. De open celstructuur van koudschuim zorgt voor voldoende ventilatie gedurende de nacht, wat perfect is voor als u het ‘s nachts snel warm heeft of transpireert. 

Bovendien past koudschuim zich aan uw lichaam aan en verdeelt het de druk gelijkmatig over het matras.

Luxe en comfortabel: kies voor traagschuim

Een traagschuim matras kenmerkt zich door drukverlagende eigenschappen. Het matras bevat namelijk elastische polyurethaan. 

Een type materiaal dat redelijk hard is van zichzelf maar door aanraking van lichaamswarmte zachter en elastischer wordt. 

Het matras past zich aan, aan uw contouren (lichaamswarmte) wat zorgt voor veel comfort en ondersteuning gedurende de nacht.

Zacht en veerkrachtig: kies natuurlatex

Een matras van natuurlatex onderscheidt zich van andere matrassen door de extreme zachtheid, veerkracht en aanpassingsvermogen. 

Het drukverlagende effect van natuurlatex zorgt ervoor dat u ‘s nachts minder draait en uitgerust wakker wordt. 

Goed om te weten: heeft u last van allergieën of bent u hier gevoelig voor? Natuurlatex houdt huisstofmijt op afstand.

Stijlvol en veerkrachtig: ga voor pocketvering

Een matras met pocketvering biedt u ultiem comfort en ondersteuning gedurende de nacht. Het matras bestaat zoals de naam al zegt uit individueel verpakte pocketvering die zich aanpassen aan uw lichaam. 

Deze pocketveren zorgen voor een optimale drukverdeling en comfortabele nachtrust. De binnenzijde van de pocketveren bestaat voor een groot deel uit lucht, wat ervoor zorgt dat het matras goed ventileert. 

Perfect voor als u het snel warm heeft of (overtollig) transpireert.

 

Uw matras maken combineren met één van onze topmatrassen

Uw comfort in bed wordt grotendeels bepaald door uw topmatras. Door een topmatras bovenop uw nieuwe matras te leggen, verlengt u de levensduur ervan. Het beschermt uw matras namelijk tegen lichaamszweet, stof en vuil.

Bij ons vindt u topmatrassen van diverse materialen, zoals latex, koudschuim en traagschuim. Als u heerlijk wilt wegzakken, is traagschuim een goede keuze, omdat het materiaal soepeler wordt bij toenemende warmte.

Wist u dat u zelfs kunt kiezen voor een gestoffeerd topmatras? In dat geval is de topper bekleed met dezelfde stof als de boxspring, waardoor het matras perfect aansluit op het geheel. Maar natuurlijk is een ongestoffeerd topmatras ook een optie!

Alle onze toppers zijn verkrijgbaar in een split-uitvoering, waardoor u twee verstelbare boxsprings onafhankelijk van elkaar kunt verstellen, zonder een voelbare naad in het midden. 

Waarom kiezen voor Rikels Slaapexperts?

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Onze slaapspecialisten zoeken samen met u naar de boxspring die past bij uw slaapbehoefte. Zo hebben wij voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing.

Gedegen en objectief advies van experts

Met meer dan 100 jaar ervaring kunt u altijd rekenen op het beste slaapadvies.

U kunt gebruik maken van 90 dagen slaapgarantie

Heeft u de juiste keuze gemaakt? Wij bieden u de mogelijkheid om 90 dagen proef te slapen*.

Wij geven de aandacht die u verdient

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuwe boxspring uitzoeken.

Langer genieten van uw matras, de kracht zit hem in het onderhoud

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw (nieuwe) matras genieten. In dat geval is het belangrijk om niet alleen uw matras, maar ook uw dekbed goed te onderhouden. ’s Nachts transpireert uw lichaam en dat komt uiteindelijk terecht in uw dekbed en matras.

Lucht uw matras en dekbed daarom het liefst elke dag. Om uw matras te drogen kunt u uw deken dubbelgevouwen neerleggen aan het voeteneind van het bed. Ook is het mogelijk om uw deken uit te hangen uit het raam om het extra goed door te luchten.

Draai en keer daarnaast uw matras het liefst 1 keer per maand. Veel van onze matrassen zijn voorzien van handige handvatten, waardoor u uw matras gemakkelijk kunt keren en draaien.

Thuis testen óf in onze Experience Room

U weet natuurlijk pas of een matras geschikt is, als u erop gelegen heeft. In onze Experience Room kunt u diverse modellen van topmerken uitproberen. Heeft u de juiste variant gevonden? U heeft bij uw aankoop de mogelijkheid om te kiezen voor 90 dagen slaapgarantie*. Zo weet u precies of het matras geschikt voor u is.

*Om gebruik te maken van onze slaapgarantie, brengen wij eenmalig een kleine vergoeding in rekening.

Tot binnenkort bij Rikels Slaapexperts!

Sander
Matrassen koopt u bij Rikels Slaapexperts, dé beddenzaak van Nederland

Zoekt u een beddenzaak voor het kopen van een nieuw matras, dan bent u bij Rikels Slaapexperts aan het juiste adres. Wij zijn dé beddenzaak van Nederland!

Het geven van passend advies staat bij ons hoog in het vaandel. En daarom gaan onze slaapspecialisten graag met u in gesprek om het meest geschikte matras voor u te vinden. Bij de keuze voor het juiste matras spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan uw slaaphouding, of het warm of koud heeft in bed en uw gewicht. Onze slaapadviseurs brengen deze factoren in kaart en bepalen aan de hand daarvan wat een geschikt matras voor u is.

In onze beddenzaak in Zwolle vindt u matrassen van verschillende topmerken waaronder M line, Eastborn en Pullman. U kunt onze matrassen altijd uitproberen in onze Experience Room, zodat u kunt ervaren hoe het matras ligt. Tevens heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor 90 dagen slaapgarantie. Informeer naar de voorwaarden in onze winkel. 

Breng een bezoek aan onze beddenzaak en ontdek de ruime keuze aan mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over matrassen en topmatrassen

Ons advies is om een topdekmatras te draaien of te keren wanneer u het bedtexiel verschoont. Wij adviseren om dit om de week (á 2 weken) te doen.

Het antwoord hierop is divers.
Heeft u een ‘niet-keerbaar’ matras? Dan hoeft u het matras dus niet te draaien en/of keren.

Maakt u gebruik van een topper (topdekmatras)? Dan hoeft u het matras minder vaak te keren en volstaat eens per 6 maanden.
In alle andere gevallen adviseren wij om uw matrassen om de 3 maanden te draaien en of te keren.

Een topdekmatras, ook wel topper genoemd, is een comfortartikel dat intensief belast wordt. Daardoor zal deze eerder aan vervanging toe zijn dan uw matrassen. 

Gebruikt u het juiste bedtextiel? Dan verlengt u de levensduur van de topper. De gemiddelde levensduur van een topdekmatras is 5 tot 8 jaar.

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te wennen aan een nieuw matras. Wij adviseren om 4 tot 6 weken de tijd te nemen om te wennen.

Toch niet tevreden over het matras? Dan nodigen wij u uit in de winkel, zodat we uw klachten kunnen bespreken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het matras te hard of te zacht is. 

Wellicht constateren we dat de hardheid aangepast dient te worden. Dat zullen wij dan volledig kosteloos (in hetzelfde segment) voor u oplossen uiteraard.

Wij hanteren 4 tot 6 weken om te wennen aan een nieuw matras. U bent zo gewend aan het oude matras, dat het erg wennen is om op een nieuw matras te liggen. 

Een nieuw matras kan bijvoorbeeld leiden tot spierpijn, omdat uw lichaam echt moet wennen aan het nieuwe matras.

De huidige matrassen en bedden hebben een zachter ligcomfort. Het gevolg hiervan is dat u dieper in uw matras of topdekmatras ligt. Hierdoor houdt uw lichaam meer warmte vast.

Ook dit is een kwestie van acclimatiseren en zal een paar weken duren. Wanneer na 4-6 het bed/matras nog vrij warm aanvoelt, dan gaan we kijken naar een gepaste oplossing. 

Dit zou bijvoorbeeld aangepast bedtextiel kunnen zijn of mogelijk zelfs een ander dekbed.

Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hoe gaat u met de matrassen om? Wanneer u de matrassen regelmatig blijft draaien en keren, het juiste bedtextiel gebruikt en het matras zo nu en dan laat reinigen dan verlengt u de levensduur. 

Gemiddeld worden de matrassen tussen de 8 en 12 jaar vervangen.
Wilt u meer weten over het reinigen van uw matrassen? Kijk dan op www.matrasreinings-experts.nl.

De tijd dan een matras meegaat is afhankelijk van meerder factoren, waaronder de kwaliteit van het matras en hoe u deze onderhoudt. Een matras dient u in de meeste gevallen om het kwartaal te draaien en te keren. 

Wij hebben ook ‘niet’ keerbare matrassen, die u dus niet hoeft te draaien of te keren.

Een ledikant is geschikt voor alle typen matrassen. Dit komt doordat lattenbodems, spiraalbodems en (inzet)boxspringbodems in een ledikant passen, wat zorgt voor veel comfort mogelijkheden.

Een goed matras is een matras die bij uw slaaphouding, postuur, lichamelijke klachten en slaapklimaat past. Dat is dus voor een ieder verschillend. Kortom, er bestaat niet 1 goed matras.

Op een boxspring komt altijd een geveerd, oftewel een pocketveer matras. De boxspring heeft een pocketvering en daarop gaat dan ook een pocketveringsmatras die exact op het lichaam afgestemd gaat worden.

Als u last heeft van rugklachten dan kunnen verschillende matrassen geschikt zijn. Welk matras dat is, heeft te maken met de inslaaphouding. 

Voor een rug- of zijslaper is een drukverlagend matras waarbij de lenden extra aandacht krijgen zeer geschikt. En voor een een buikslaper raden wij een steviger pocketveermatras aan zonder heupzone.

De beste matras merken
in ons assortiment

Bij Rikels Slaapexperts hebben wij een uitgebreide collectie matrassen. Bij ons kunt u terecht voor verschillende hoogwaardige merken zoals BEKAM LineEastborn en Pullman. Maar ook andere topmerken als Kreamat en Mérens.

Al onze matrassen zijn verkrijgbaar in vele maten en materialen, gestoffeerd of ongestoffeerd. waardoor wij voor elk type slaper een passende vaste-of verstelbare boxspring kunnen samenstellen. 

Maak een afspraak en kom proefliggen op één van onze topmerk matrassen in onze showroom in Zwolle! 

Wat vinden onze klanten?
Rikels Slaapexperts
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 64 recensies
beoordeel ons op
Wat word je hier goed geholpen. Er wordt tijd voor je genomen en geen opdringerige mensen. Goede service en plaatsing is ook goed geregeld.
Top bedrijf. Goed vakkundig advies, niet opdringerig, kwalitatief assortiment en mooie zaak.
Geweldige beddenzaak waar je geen nummer bent en men alle tijd neemt om je te voorzien van goed advies. Wij zijn hier ruim tweeënhalf uur geweest en hebben zeer goed advies gekregen. Uiteindelijk ook een paar goede matrassen en kussens besteld. Een hele fijne winkel waar de sfeer onderling tussen het personeel goed is. Paul, bedankt voor je uitstekende adviezen (en de lekkere koffie) wij wachten met smart op de nieuwe matrassen!😀
Mooi Avek bed mogen kopen bij Rikels. Prima advies, goede prijs kwaliteit en geleverd volgens afspraak en alles werd netjes gemonteerd.
Langs deze weg willen wij Rikels Slaapexperts hartelijk danken voor alle genomen moeite om een voor ons passend slaapsysteem te adviseren en te leveren.We vinden het, naar huidige maatstaven, bijzonder dat het u geen moeite teveel was om ons te helpen en de weg te wijzen in het doolhof van mogelijkheden.Nu, na enige maanden geslapen te hebben op Kreamat matrassen, kunnen wij stellen dat dit voor ons het juiste blijkt te zijn. We zijn hier dan ook uitermate tevreden mee.Van harte bevelen wij Rikels Slaapexperts aan, omwille van hun gedegen kennis, jarenlange ervaring en de uitmuntende service. Onze wens is dat vele klanten de weg naar Rikels nemen alwaar zij goed geadviseerd zullen worden in de zoektocht naar het beste slaapsysteem.
Een onvergetelijke slaapervaring bij Rikels SlaapexpertsIk heb onlangs het genoegen gehad om Rikels Slaapexperts te bezoeken voor een nieuwe slaapoplossing, en ik kan niet anders dan mijn bewondering en tevredenheid uitspreken over hun uitmuntende service.Vanaf het moment dat ik de showroom binnenliep, werd ik hartelijk verwelkomd door het deskundige personeel. Ze namen de tijd om naar mijn specifieke behoeften en zorgen te luisteren en stelden gerichte vragen om mijn slaapproblemen beter te begrijpen. Het was duidelijk dat hun prioriteit lag bij het vinden van de perfecte oplossing voor mijn situatie, in plaats van me zomaar iets te verkopen.Bij Rikels Slaapexperts kreeg ik de kans om verschillende bedden en matrassen uit te proberen, zodat ik echt kon ervaren hoe ze aanvoelden. De proefligmogelijkheid gaf me vertrouwen in mijn uiteindelijke keuze en zorgde ervoor dat ik wist dat ik de juiste beslissing nam.De medewerkers waren zeer deskundig over de verschillende merken en producten in hun assortiment. Ze gaven me waardevol advies over de verschillen tussen boxsprings en ledikanten, de voordelen van diverse matrassoorten, en hielpen me zelfs bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen en dekbed voor mijn persoonlijke slaapvoorkeur.Mijn bezoek aan Rikels Slaapexperts heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn slaapkwaliteit en het verminderen van lichamelijke klachten. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe bed en matras en kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de service was.Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapoplossing, raad ik u ten zeerste aan om een afspraak te maken bij Rikels Slaapexperts. Hun expertise, vriendelijkheid en op maat gemaakte aanpak zullen u helpen bij het vinden van het perfecte bed, matras, of kussen voor uw unieke behoeften. Dit is een ervaring die u niet mag missen!
In 2021 een bed gekocht zeer goed geholpen. Bed bevalt ons prima! Bedlampje was kapot kon de volgende dag al een nieuwe ophalen en was nog gratis ook. Zeer goede service! Maak bij iedereen reclame voor jullie!
Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.
Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!
Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.
In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.
Goed advies. Vriendelijk personeel.
Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.
Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuiden
In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!
Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.
Zaterdag matrassen gekocht goede uit leg ze nemen alle tijd voor je.echt een super winkel goede verkopers ik zou over 5a 10 jaar zo weer een nieuwe bed kopen
Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.
Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aan
De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.
We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻
Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.
Goed en duidelijk advies, ze nemen de tijd en kijken goed naar de lig houding.
Super fijne winkel, fantastische service
Gewoon prima geholpen. Nu na een jaar nog steeds blij met de keuze voor dit bedrijf.
Vandaag bij deze familie bedrijf geweest.We werden netjes ontvangen door vertegenwoordiger Dennis.Onze indruk is zeer positief en professioneel.Vertegenwoordiger Dennis heefd kennis van het product, en gaf ons een plezierige gevoel bij het aanschaf van onze nieuwe matrassen.Over 2 a 3 weken aflevering van een heerlijke nachtrust.Groeten familie ketelaar.
Wij hadden een nieuwe topper voor ons bed nodig. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel hebben we ook maar een bed gekocht. Een sfeervolle winkel en duidelijke uitleg met overtuiging. Wij gaan voor ons volgende bed graag weer naar Rikels slaapexperts en dat klopt! Sander bedankt voor je enthousiaste toelichting en rondleiding.
Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op een matras is het niet meer dan logisch dat je zorgt dat je een goed matras hebt. Bij Rikels helpen ze je graag met het uitzoeken van dat goede matras. Ik ben zeer te spreken van de persoonlijke service. Ze nemen nét even die extra stap waardoor ze zich onderscheiden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw matras kan ik dit bedrijf van harte aanraden. De levering was stipt op tijd. Al het contact met het bedrijf, in de showroom, telefonisch en bij mij thuis, was keurig.
Zojuist ons nieuwe bed geleverd gekregen. Top service, zowel in de winkel als aan huis. Vriendelijke mensen, goed advies. Ik raad deze winkel aan iedereen aan die lekker wil slapen!
Jaren geleden ons eerste bed gekocht. De service is nog steeds geweldig, alsook de persoonlijke benadering. Zojuist nieuwe kussens gehaald en ook daarbij weer dezelfde persoonlijke service.
Wat een top zaak! Door oud-eigenaar Karel zelf super goed geholpen en hij heeft ons super geadviseerd en advies op maat gegeven. Van begin tot eind (levering matrassen) zijn de service en aandacht uitstekend geweest, kan gewoon niet beter. Ik kan iedereen aanraden daar naar toe te gaan indien je op slaapgebied advies nodig hebt en/of iets wil aanschaffen!
Wat een fijne zaak! We zijn in alle rust goed geholpen. Alle info & advies gekregen die we nodig hadden. Snelle en prettige levering. En inmiddels slapen we heerlijk, zónder rugpijn 's ochtends! Geld dubbel en dwars waard.
Goed geholpen door meneer Rikels zelf en zijn collega's. Heel persoonlijk, zijn geen discounter om veel omzet te maken maar meer een adviseur voor goed slaapadvies.
Veel en heldere uitleg in de winkel. Werd de tijd genomen voor je om op verschillende bedden te testen. Levering was ook dik in orde, bed stond in een uurtje. Al met al een mooie zaak om je bed te kopen!
Super tevreden! In de winkel keurig geholpen, vakkundig en in alle rust te woord gestaan.We slapen nu al 4 dagen voortreffelijk, eindelijk sinds tijden wakker worden zónder rugpijn!
Prima service
js_loader
Proefliggen op één van onze topmerk matrassen?
Maak een afspraak met één van onze slaapexperts en laat u adviseren over het matras dat bij u slaapwensen past.