ducky dons logo
Ducky Dons

Ga voor duurzaam dons!

Ducky Dons

Ducky Dons maakt al meer dan 60 jaar hoogwaardige kussens en dekbedden van het beste dons! En is daarmee marktleider als het gaat om kussens en dekbedden. De producten van Ducky Dons zijn niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en verantwoord. En zo bent u verzekerd van een goede nachtrust op alle vlakken. En dat merkt u aan alles!

De collectie kussens en dekbedden is verkrijgbaar in diverse warmteklassen en afmetingen. De producten zijn geschikt voor elk moment. En onderscheiden zich door middel van kwaliteit, comfort en de klantgerichte benadering.

Ducky Dons is een echt Nederlands product. In de fabriek die gevestigd is in Ermelo worden alle veren en dons gewassen, gedroogd, gesorteerd en vervolgens verwerkt tot de mooiste hoofdkussens en dekbedden van de beste kwaliteit.

Het merk Silvana kussens

Een van de bekendste kussens van Ducky Dons is toch wel het Silvana support hoofdkussens. Hét hoofdkussens als het gaat om de beste ondersteuning van de nek. 

Met een Silvana hoofdkussen ligt u helemaal ontspannen en in een goede lichaamshouding. 

Zo profiteert u van een geweldig nachtrust.

Geef je dons een tweede leven!
ducky dons dons retour

Donsretour

Bij Ducky Dons doen ze alles als het gaat om duurzaamheid. De meeste oude donzen dekbedden of kussens belanden bij het grofvuil. Bij Ducky Dons vinden ze dat zonde, want producten die voorzien zijn van dons kunnen uitstekend gerecycled worden. En daarom hebben ze Donsretour, hun eigen inzamel-en recyclingproces.

U kunt donzen dekbedden en kussens inleveren bij één van de inleverpunten, waarna uw product op duurzame wijze wordt gerecycled op Nederlandse bodem. Zo zorgt u samen met Ducky Dons voor een beter milieu!

Het gehele recyclingproces voldoet aan strenge eisen (GRS). Of alles volgens deze eisen voldoet wordt gecontroleerd door Control Union. U weet dus zeker dat uw kussen of dekbed bijdraagt aan een betere wereld.

Keurmerken

De producten zijn niet alleen duurzaam en van hoge kwaliteit, ze voldoen ook aan diverse keurmerken.

Downafresh label

Het Downafresh® Greenline keurmerk is van de EFDA (European Down & Feather Association). Een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste veren en dons verwerkingsbedrijven in Europa. Met dit label garandeert Ducky Dons de consument dat het vulmateriaal voldoet aan de gestelde hygiënische eisen van de EN 12935. En ook dat bij het produceren geen aantastende middelen zijn gebruikt en dat het vulmateriaal na de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is.

Nomite® label

De dekbedden van Ducky Dons zijn voorzien van het zogeheten Nomite label. Dat betekent dat deze dekbedden geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijt allergie. Ook dit label is een keurmerk van de EFDA.

Responsible Down Standard

Textile Exchange heeft RDS (Responsible Down Standard) ontwikkeld. Ze zien erop toe dat dons en veren op een verantwoorde wijze worden verkocht. Dieren mogen bijvoorbeeld niet levend geplukt worden en moeten voldoende bewegingsvrijheid, voedsel en water hebben. Ook worden alleen de veren gebruikt van eenden of ganzen die al geslacht zouden worden voor de consumptie van vlees. Ducky Dons koopt enkel dons en veren in bij bedrijven die dit keurmerk hebben.

Better Cotton Initiative (BCI)

Het merk is ook lid van de BCI (Better Cotton Initiative). Een organisatie met als doel de wereldwijde katoenproductie beter te maken. En dit zowel voor de mensen die het katoen produceren als voor een beter milieu en een betere toekomst van de industrie. Het doel is om in 2023 100% duurzaam katoen in te kopen voor de collecties. 

Wilt u het beste advies?

Kom dan proefliggen in onze Experience Room!