Veelgestelde vragen

Vraag:

Hoe vaak moet ik een topdek matras draaien en keren?

Antw:

Wij raden u aan om uw topper altijd te keren of te draaien bij het verschonen van het bedtextiel. Dit zal om de week (á 2 weken) zijn.

Vraag:

Hoe vaak moet ik een matras draaien en keren?

Antw:

U dient uw matrassen om de 3 maanden te draaien en/of te keren. Uiteraard geldt dit niet voor ‘niet-kaarbare’ matrassen. Wanneer u gebruik maakt van een topper (ook wel topdekmatras) dan hoeft u uw matrassen minder vaak te keren. Bij gebruik van een topper kunt u volstaan met eens in de 6 maanden draaien en/of keren.

Vraag:

Wat is de levensduur van een topdek matras?

Antw:

Een topper, kent een gemiddelde levensduur van 5 tot 8 jaar. Een topper is een comfortartikel dat intensied belast wordt en zal daardoor eerder vervangen dienen te worden, dan bijvoorbeeld uw matrassen. Wanneer u het juiste bedtextiel gebruikt, verlengt u de levensduur van het topdekmatras.

Vraag:

Wat is de levensduur van een hoofdkussen?

Antw:

Een hoofdkussen gaat gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar mee. Door het juiste textiel te gebruiken kan de levensduur worden verlengd. Het juiste textiel zal de transpiratie-zouten opvangen en uw kussen beter beschermen.

Vraag:

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een matras?

Antw:

Het is vooral de vraag of het matras geschikt is voor uw slaaphouding en uw slaapklimaat. Heeft u het snel warm of juist wat kouder? En houdt uiteraard ook rekening met eventuele lichamelijke klachten. Het is belangrijk die klachten te benoemen, zodat wij het advies eventueel wat kunnen aanpassen om tot het voor u beste matras te komen. Ook is het belangrijk om te weten of uw bedbodem voldoet aan de ondersteuning van het nieuwe matras.

Vraag:

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een bed?

Antw:

Bij de aanschaf van een compleet nieuw bed is het belangrijk om te kijken naar uw wensen. Wilt u een traditioneel ledikant of hebt u uw oog laten vallen op een boxspring? Kiest u voor een vlak bed of elektrisch verstelbaar bed? En uiteraard is het kiezen van de juiste matrassen een belangrijk onderdeel. Zie daarom ook graag de meest gestelde vragen over matrassen.

Vraag:

Hoe belangrijk is een hoofdkussen?

Antw:

Een hoofdkussen wordt vaak onderschat, maar een goed hoofdkussen is net zo belangrijk als een goede matras. Het hoofdkussen moet volledig aansluiten op uw slaaphouding om zo uw nekwervel in een rechte lijn te krijgen. Dan heeft u namelijk de grootste kans voor een optimale ontspanning. Een verkeerd kussen kan zorgen voor; hoofdpijn, zere nek, zere schouders en zelfs rugklachten. Laat u goed adviseren, zeker wanneer u de neiging heeft tot hoofdpijn, nek en schouder of hoge rugklachten.

Vraag:

Wat als het matras niet bevalt?

Antw:

Dan nodigen wij u van harte uit in de winkel, zodat we uw klachten kunnen bespreken. Mogelijk is het matras u te hard of te zacht of is er een ander probleem. Wellicht constateren we dat de hardheid aangepast dient te worden. Dat zullen wij dan volledig kosteloos (in hetzelfde segment) voor u oplossen uiteraard. Alleen houd er rekening mee dat u echt tijd nodig heeft om aan een matras te wennen. Wij geven het wennen 4 tot 6 weken.

Vraag:

Hoe lang moet ik wennen aan een nieuw matras?

Antw:

De gewenningsfase is een al gauw een aantal weken, wij hanteren 4 tot 6 weken. Een nieuw matras heeft echt tijd nodig voor u om aan te wennen. Een nieuw matras kan dan ook resulteren in spierpijn. Uw lichaam is dan nog gewend aan het ‘oude’ slaapsysteem en uw lichaam moet nog volledig acclimatiseren.

Vraag:

Mijn bed/matras is vrij warm, hoe kan dat?

Antw:

De matrassen en bedden van tegenwoordig hebben een zachter ligcomfort dan weleer. Het gevolg hiervan is dat u dieper in uw matras of topper komt te liggen, waardoor uw lichaam meer warmte zal vasthouden. Dit is ook een kwestie van acclimatiseren en dat zal een paar weken duren. Wanneer na 4-6 weken het slaapklimaat nog niet op orde is gekomen, dan kunnen wij u altijd nog aangepast bedtextiel of mogelijk zelfs een ander dekbed adviseren. Om het euvel op die manier op te lossen.

Vraag:

Wat is de levensduur van een matras?

Antw:

Gemiddeld zien wij een dat matrassen tussen de 8 en 12 jaar worden vervangen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de wijze waarop u met uw matrassen omgaat. Wanneer u uw matrassen netjes en regelmatig blijft draaien en keren, het juiste bedtextiel gebruikt en uw matrassen bijvoorbeeld nog eens laat reinigen, dan zult u de levensduur uiteraard verlengen. Wilt u meer weten over het reinigen van uw matrassen? Kijk dan snel even op www.matrasreinings-experts.nl