Uw ledikant is nog prachtig, maar u bent wel toe aan een nieuwe bedbodem.
Met de juiste ondersteuning kunt u weer heerlijk slapen in uw eigen bed!

Bedbodems voor een ultieme nachtrust

Op zoek naar een nieuwe bedbodem of een ouderwetse spiraalbodem? Het ledikant is nog prachtig, maar de lattenbodem is toe aan vervanging? Kortom, u zoekt meer informatie over een spiraalbodem of lattenbodem? 

Wij adviseren u graag over de juiste bedbodem voor uw ledikant. Laat u inspireren door de verschillende soorten bedbodems, ongetwijfeld dat u weer lekker kunt slapen. En wellicht kunt u ook eens kijken of het matras nog de juiste ondersteuning geeft?

De lattenbodem zorgt voor ondersteuning met een heel aantal losstaande latten. Zo wordt het gewicht van het lichaam verdeeld over de latten en dit zorgt voor de juiste ondersteuning en comfort. Doordat de latten losstaan van elkaar, is er ruimte voor ventilatie tussen de latten. 

Deze ventilatie zorgt voor een langere levensduur van het matras. Als u kiest voor een lattenbodem, is het belangrijk dat er tussen de latten niet meer dan 4 centimeter ruimte zit. 

Dit zorgt er namelijk voor dat uw matras niet tussen de latten zakt en dat u fijn kunt slapen op deze stevige ondergrond.

Ledikanten en Bedbodems

Soorten bedbodems

Bent u op zoek naar een bedbodem? Is de huidige versleten of oud? Of ervaart u slaapproblemen en komt dit door het bedbodem? De keuze voor een bedbodem is erg belangrijk. Als u een versleten of oude bedbodem heeft kan dit uw nachtrust negatief beïnvloeden. Zo kan dit zorgen voor een mindere kwaliteit van uw slaap, omdat u bijvoorbeeld minder fijn ligt.

Bij Rikels Slaapexperts in Zwolle hebben wij verschillende soorten bedbodems beschikbaar om u te helpen met een goede nachtrust. Zo kunt u gaan voor een ‘standaard’ én tevens veelgebruikte lattenbodem of bedbodem. Het comfort en de levensduur van de bodem zijn de pluspunten.

Houdt u van wat meer luxe, dan past een elektrische lattenbodem misschien beter bij u. De elektrische lattenbodem is een lattenbodem die u heel gemakkelijk automatisch kan verstellen. Een andere optie voor uw nieuwe bedbodem is de spiraalbodem. Deze ‘old school’ bedbodem staat vooral bekend om zijn lange levensduur. Wat uw wens ook is, bij Rikels Slaapexperts kunt u terecht voor de perfecte bedbodem!

Lattenbodem ledikant

Heeft u uw lattenbodem gekozen? En zoekt u hier een bed bij? Dan is een ledikant een uitstekende keuze! Een lattenbodem past namelijk uitstekend bij een ledikant. Maar waarom is een ledikant nou een goede keuze?

Eén van de voornaamste redenen om te gaan voor een ledikant kan zijn vanwege het budget. Zo is een ledikant een stuk voordeliger in aanschaf dan bijvoorbeeld een boxspring

Een ander voordeel wat een ledikant met zich meebrengt is de stijl. Met zijn natuurlijke materialen, zoals hout, geeft de ledikant uw kamer ongetwijfeld een modieuze uitstraling. Doordat het ledikant van natuurlijke materialen is gemaakt en niet van stof, is het ook erg makkelijk schoon te houden! En wellicht ook erg interessant als u veel last heeft van allergieën. 

Daarnaast biedt een ledikant met lattenbodem ook erg veel comfort en ondersteuning. Het is voor een lattenbodem in een ledikant wel belangrijk om dwarsbalken of onderzetpoten aan te schaffen. Zonder goede ondersteuning kan het lastig zijn om de lattenbodem in het ledikant te plaatsen en de juiste ondersteuning bieden.

Voor al uw vragen over lattenbodems kunt u bij onze experts terecht. Zij helpen u graag en beantwoorden al uw vragen over een lattenbodem ledikant.

Waarom Rikels Slaapexperts?

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Gedegen en objectief advies van experts

Keuze gemaakt? U kunt gebruik maken van 90 dagen slaapgarantie

Voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuwe boxspring uitzoeken

Maten lattenbodem

Lattenbodems zijn er in verschillende maten. U kunt bij ons terecht voor een standaard maat lattenbodem van 80×200 voor een eenpersoonsbed. Voor een tweepersoonsbed kunt u kiezen tussen 140×200 of 200×200.

Bij Rikels Slaapexperts zijn de lattenbodems van hoge kwaliteit en hoeft u zich geen zorgen te maken of uw matras tussen de latten zakt. Het is wel belangrijk dat u de juiste maat lattenbodem kiest passend bij uw ledikant. U vindt bij ons de volgende maten lattenbodems:

Met deze ruime keuze aan maten lattenbodems kunnen wij voor iedereen een passende bedbodem vinden! Als u op zoek bent naar een eersteklas lattenbodem die u helpt met een fijne nachtrust, dan bent u bij ons aan het goede adres!

Impressie
van onze collectie

Impressie
van onze collectie

Elektrische lattenbodem

Bent u op zoek naar een nieuwe bedbodem, maar zoekt u meer luxe? Een bedbodem die u gegarandeerd een hoog niveau van comfort bezorgt? Dan is onze elektrische lattenbodem een uitstekende keuze voor u!

Een elektrische lattenbodem staat bekend om zijn veerkracht en stevigheid, maar natuurlijk ook om zijn luxe! Een elektrische lattenbodem biedt daarnaast nog een aantal voordelen. Zo is het ook uitstekend voor de ventilatie van het matras, wat de levensduur van het matras ten goede komt!

Ook is een elektrische lattenbodem heel makkelijk te besturen. Met slechts één druk op de knop kan je de lattenbodem naar wens aanpassen. Een groot voordeel bij de besturing is dat u verschillende delen individueel kan besturen. Bijvoorbeeld alleen het hoofd of voeteneinde kan versteld worden, om de perfecte ligvorm te vinden.

Door het bed goed af te stellen kan het ook bijvoorbeeld rugklachten verminderen. Daarnaast is het dus naast liggen ook praktisch voor comfortabel zitten, omdat u alleen het hoofdeinde omhoog kan zetten.

De elektrische lattenbodems zijn bij ons in de volgende maten beschikbaar. 70 bij 200, 80 bij 200, 90 bij 200, 140 bij 200 en 200 bij 200.
Laat u adviseren door onze specialisten, waar u altijd terecht kunt met vragen over het elektrische lattenbodem.

Welk matras op lattenbodem?

Wanneer u kiest voor een lattenbodem is het belangrijk dat u hier een passend matras bij kiest. Maar welk matras kunt u goed gebruiken op een lattenbodem? En welke kunt u beter niet gebruiken?

Er zijn een aantal matrassen die u goed kan gebruiken op een lattenbodem. Voorbeelden van deze matrassen zijn latex, lucht of watermatrassen, maar ook traagschuim of koudschuim kan goed op een lattenbodem.

Passen alle soorten matrassen op een lattenbodem? Eigenlijk is een matras met pocketvering het enigste matras dat wordt afgeraden voor een lattenbodem met 24 of minder latten. Dit komt, omdat op de plek waar geen lat zit de veren geen tegendruk krijgen. Hierdoor ervaart u niet de optimale ondersteuning.
Bij elektrische lattenbodems in een tweepersoonsbed is het belangrijk dat je twee éénpersoons matrassen gebruikt. De bodem kan hierdoor los van elkaar in de persoonlijke voorkeur gezet worden.

Bij een spiraalbodem zijn slechts een aantal matrassen geschikt en voor een goede ondersteuning zorgen. Het gaat om echt stevige matrassen die geen invloed hebben op de ondergrond. Een spiraalbodem bestaat uit gespannen veren en deze kunnen gaan inzakken bij een lichter of flexibele matras.

Wilt u weten of uw huidige matrassen passen bij de nieuwe bedbodem, neem dan contact met ons op.

 

Bedbodem kopen

U heeft belang bij een nieuwe bedbodem, maar waar kunt u nou een goede bedbodem kopen? En waar moet u nou precies op letten bij het kopen van een bedbodem? Het is dus erg belangrijk om op een aantal punten te letten, voordat u daadwerkelijk de aankoop doet. Laat u dus ook vooral goed adviseren door een specialist.

Voor het kopen van een bedbodem is het eerst vooral van belang voor welk niveau van comfort u gaat. Bij meer comfort is de prijs uiteraard ook hoger, houd daar ook rekening mee.

Daarnaast past niet ieder matras op een lattenbodem. Zoals eerder aangegeven kunt u met een pocketvering matras beter een lattenbodem vermijden. Gaat u voor een lattenbodem, let dan ook op het aantal latten. 

Voor optimale ondersteuning wordt aangeraden minimaal 24 latten te hebben. Als u echt een optimale bedbodem wilt, dan kunt u ook nog letten op het materiaal van bijvoorbeeld de latten. Zo buigen sommige materialen beter dan andere.

Voor een bedbodem van de beste kwaliteit, bent u bij Rikels Slaapexperts aan het juiste adres. Of u nu gaat voor een ‘standaard’ lattenbodem, een old school spiraalbodem of toch de luxe lattenbodem. Bij ons kunt u altijd terecht.

Wat vinden onze klanten?
Rikels Slaapexperts
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 64 recensies
review us on
Wat word je hier goed geholpen. Er wordt tijd voor je genomen en geen opdringerige mensen. Goede service en plaatsing is ook goed geregeld.
Top bedrijf. Goed vakkundig advies, niet opdringerig, kwalitatief assortiment en mooie zaak.
Geweldige beddenzaak waar je geen nummer bent en men alle tijd neemt om je te voorzien van goed advies. Wij zijn hier ruim tweeënhalf uur geweest en hebben zeer goed advies gekregen. Uiteindelijk ook een paar goede matrassen en kussens besteld. Een hele fijne winkel waar de sfeer onderling tussen het personeel goed is. Paul, bedankt voor je uitstekende adviezen (en de lekkere koffie) wij wachten met smart op de nieuwe matrassen!😀
Mooi Avek bed mogen kopen bij Rikels. Prima advies, goede prijs kwaliteit en geleverd volgens afspraak en alles werd netjes gemonteerd.
Langs deze weg willen wij Rikels Slaapexperts hartelijk danken voor alle genomen moeite om een voor ons passend slaapsysteem te adviseren en te leveren.We vinden het, naar huidige maatstaven, bijzonder dat het u geen moeite teveel was om ons te helpen en de weg te wijzen in het doolhof van mogelijkheden.Nu, na enige maanden geslapen te hebben op Kreamat matrassen, kunnen wij stellen dat dit voor ons het juiste blijkt te zijn. We zijn hier dan ook uitermate tevreden mee.Van harte bevelen wij Rikels Slaapexperts aan, omwille van hun gedegen kennis, jarenlange ervaring en de uitmuntende service. Onze wens is dat vele klanten de weg naar Rikels nemen alwaar zij goed geadviseerd zullen worden in de zoektocht naar het beste slaapsysteem.
Een onvergetelijke slaapervaring bij Rikels SlaapexpertsIk heb onlangs het genoegen gehad om Rikels Slaapexperts te bezoeken voor een nieuwe slaapoplossing, en ik kan niet anders dan mijn bewondering en tevredenheid uitspreken over hun uitmuntende service.Vanaf het moment dat ik de showroom binnenliep, werd ik hartelijk verwelkomd door het deskundige personeel. Ze namen de tijd om naar mijn specifieke behoeften en zorgen te luisteren en stelden gerichte vragen om mijn slaapproblemen beter te begrijpen. Het was duidelijk dat hun prioriteit lag bij het vinden van de perfecte oplossing voor mijn situatie, in plaats van me zomaar iets te verkopen.Bij Rikels Slaapexperts kreeg ik de kans om verschillende bedden en matrassen uit te proberen, zodat ik echt kon ervaren hoe ze aanvoelden. De proefligmogelijkheid gaf me vertrouwen in mijn uiteindelijke keuze en zorgde ervoor dat ik wist dat ik de juiste beslissing nam.De medewerkers waren zeer deskundig over de verschillende merken en producten in hun assortiment. Ze gaven me waardevol advies over de verschillen tussen boxsprings en ledikanten, de voordelen van diverse matrassoorten, en hielpen me zelfs bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen en dekbed voor mijn persoonlijke slaapvoorkeur.Mijn bezoek aan Rikels Slaapexperts heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn slaapkwaliteit en het verminderen van lichamelijke klachten. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe bed en matras en kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de service was.Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapoplossing, raad ik u ten zeerste aan om een afspraak te maken bij Rikels Slaapexperts. Hun expertise, vriendelijkheid en op maat gemaakte aanpak zullen u helpen bij het vinden van het perfecte bed, matras, of kussen voor uw unieke behoeften. Dit is een ervaring die u niet mag missen!
In 2021 een bed gekocht zeer goed geholpen. Bed bevalt ons prima! Bedlampje was kapot kon de volgende dag al een nieuwe ophalen en was nog gratis ook. Zeer goede service! Maak bij iedereen reclame voor jullie!
Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.
Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!
Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.
In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.
Goed advies. Vriendelijk personeel.
Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.
Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuiden
In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!
Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.
Zaterdag matrassen gekocht goede uit leg ze nemen alle tijd voor je.echt een super winkel goede verkopers ik zou over 5a 10 jaar zo weer een nieuwe bed kopen
Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.
Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aan
De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.
We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻
Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.
Goed en duidelijk advies, ze nemen de tijd en kijken goed naar de lig houding.
Super fijne winkel, fantastische service
Gewoon prima geholpen. Nu na een jaar nog steeds blij met de keuze voor dit bedrijf.
Vandaag bij deze familie bedrijf geweest.We werden netjes ontvangen door vertegenwoordiger Dennis.Onze indruk is zeer positief en professioneel.Vertegenwoordiger Dennis heefd kennis van het product, en gaf ons een plezierige gevoel bij het aanschaf van onze nieuwe matrassen.Over 2 a 3 weken aflevering van een heerlijke nachtrust.Groeten familie ketelaar.
Wij hadden een nieuwe topper voor ons bed nodig. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel hebben we ook maar een bed gekocht. Een sfeervolle winkel en duidelijke uitleg met overtuiging. Wij gaan voor ons volgende bed graag weer naar Rikels slaapexperts en dat klopt! Sander bedankt voor je enthousiaste toelichting en rondleiding.
Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op een matras is het niet meer dan logisch dat je zorgt dat je een goed matras hebt. Bij Rikels helpen ze je graag met het uitzoeken van dat goede matras. Ik ben zeer te spreken van de persoonlijke service. Ze nemen nét even die extra stap waardoor ze zich onderscheiden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw matras kan ik dit bedrijf van harte aanraden. De levering was stipt op tijd. Al het contact met het bedrijf, in de showroom, telefonisch en bij mij thuis, was keurig.
Zojuist ons nieuwe bed geleverd gekregen. Top service, zowel in de winkel als aan huis. Vriendelijke mensen, goed advies. Ik raad deze winkel aan iedereen aan die lekker wil slapen!
Jaren geleden ons eerste bed gekocht. De service is nog steeds geweldig, alsook de persoonlijke benadering. Zojuist nieuwe kussens gehaald en ook daarbij weer dezelfde persoonlijke service.
Wat een top zaak! Door oud-eigenaar Karel zelf super goed geholpen en hij heeft ons super geadviseerd en advies op maat gegeven. Van begin tot eind (levering matrassen) zijn de service en aandacht uitstekend geweest, kan gewoon niet beter. Ik kan iedereen aanraden daar naar toe te gaan indien je op slaapgebied advies nodig hebt en/of iets wil aanschaffen!
Wat een fijne zaak! We zijn in alle rust goed geholpen. Alle info & advies gekregen die we nodig hadden. Snelle en prettige levering. En inmiddels slapen we heerlijk, zónder rugpijn 's ochtends! Geld dubbel en dwars waard.
Goed geholpen door meneer Rikels zelf en zijn collega's. Heel persoonlijk, zijn geen discounter om veel omzet te maken maar meer een adviseur voor goed slaapadvies.
Veel en heldere uitleg in de winkel. Werd de tijd genomen voor je om op verschillende bedden te testen. Levering was ook dik in orde, bed stond in een uurtje. Al met al een mooie zaak om je bed te kopen!
Super tevreden! In de winkel keurig geholpen, vakkundig en in alle rust te woord gestaan.We slapen nu al 4 dagen voortreffelijk, eindelijk sinds tijden wakker worden zónder rugpijn!
Prima service
js_loader
Slapen als een roosje?
Kom langs om onze bedbodems te testen