Geen nekklachten of slapeloze nachten meer?

Rikels Slaapexperts staat garant voor een zorgeloze nacht!

Bent u toe aan een nieuw hoofdkussen?

Heeft u (vaak) last van hoofdpijn of pijn in uw nek?

Of slaapt u (zeer) slecht? Dit kan worden veroorzaakt door een ‘onjuist’ hoofdkussen. Een goede nachtrust wordt namelijk bepaald door een goed hoofdkussen. Wist u dat dit net zo belangrijk is als een matras of bedbodem?

Het hoofdkussen draagt voor ongeveer 20% bij aan uw totale ligcomfort. Daarnaast moet het de juiste ondersteuning bieden tijdens uw nachtrust en correct aansluiten op uw slaaphouding. 

Laat u daarom altijd voorlichten door een slaapspecialist over een passend hoofdkussen! Wij kijken graag, samen met u, welk type kussen het beste past bij uw lichaam en slaaphouding. 

En helpen u graag weer aan een goede nachtrust!

eastborn smart boxpring

Welk type hoofdkussen is geschikt?

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen slaaphouding, waardoor het uitzoeken van het perfecte hoofdkussen zeer persoonlijk is.

Het type kussen is afhankelijk van meerdere factoren waaronder uw slaaphouding. Slaapt u het liefst op uw rug? Dan heeft u bijna tot geen ondersteuning nodig van een hoofdkussen. Uw nek staat dan namelijk al in uw natuurlijke houding. Hierbij is een middelhoog en zeer zacht hoofdkussen het meest geschikt. Eentje waar je wat verder in kan zakken! 

Zijslapers daarentegen hebben wat meer ondersteuning nodig. Hiervoor adviseren wij een wat steviger kussen. Dit heeft alles te maken met de afstand tussen uw hoofd en schouders. En tot slot de buikslaper. Buikslapers hebben een kussen nodig die niet al te veel inzakt en niet te hoog is. Want alleen zo blijft het lichaam in de juiste houding. 

Wilt u weten welk type kussen geschikt voor u is? Kom dan langs in onze showroom.

Waarom een goed hoofdkussen?

Een goede nachtrust is essentieel voor uw gezondheid. Maar, ook om te kunnen functioneren op bijvoorbeeld uw werk. 

Wij raden u dan ook aan om met aandacht uw nieuwe hoofdkussen te selecteren. De aanschaf van een nieuw hoofdkussen blijkt in de praktijk namelijk vaak een stuk lastiger dan een nieuw matras

Dit komt doordat de meeste zenuwuiteinden in de nek zitten, wat de zoektocht erg persoonlijk maakt.

Daarnaast zijn factoren als uw slaaphouding, het hebben van eventuele lichamelijke klachten en uw postuur, mede bepalend voor uw type hoofdkussen. 

Wij geven u de aandacht die het verdient! En bieden de mogelijkheid aan om uw kussen thuis uit te testen op uw eigen matras. Zo kunt u goed bepalen of het hoofdkussen geschikt voor u is. 

silvana support hoofdkussen groen
silvana support hoofdkussen oranje

Waarom Rikels Slaapexperts?

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Gedegen en objectief advies van experts

Keuze gemaakt? U heeft 90 dagen slaapgarantie bij ons

Voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuw hoofdkussen uitzoeken

Test uw hoofdkussen thuis!

Zeker weten dat uw kussen de juiste is? Neem uw hoofdkussen twee weken mee op proef! 

Test hem thuis op uw eigen matras! Zo vindt u altijd het perfecte hoofdkussen. Bevalt het kussen niet? Dat is geen probleem! Bel met één van onze medewerkers of kom langs in onze winkel. 

U kunt het kussen namelijk altijd bij ons komen omruilen voor een andere. Zo garanderen wij het optimale slaapcomfort. 

test je hoofdkussen thuis
Verkrijgbaar in verschillende materialen

Wij verkopen hoofdkussens van verschillende materialen. Neem bijvoorbeeld een kussen van wol. Dit type kussen ventileert goed gedurende de nacht. 

Vindt u het heerlijk om uw kussen te ‘knuffelen’? Dan is een kussen van eendendons misschien een betere oplossing voor u. Lekker opschudbaar en uitstekend naar uw wens te vormen.

Maar, u kunt ook kiezen voor een traagschuim kussen. Een kussen van traagschuim biedt een uitstekende ondersteuning. Dit kussen vormt zich namelijk naar uw lichaam.

Heeft u last van een allergie? Het is dan vaak lastig om een geschikt kussen te vinden. Een latex hoofdkussen kan dan uitkomst bieden. Dit hoofdkussen is vormvast en tevens op een erg duurzame manier vervaardigd. 

Het perfecte hoofdkussen voor u

Heeft u thuis ook kussens liggen die u niet bevallen? Lang geleden heeft u ze meegenomen, maar u bent eigenlijk nooit goed geadviseerd. En daarom liggen ze nu ergens in een kast te verstoffen. Goed advies is erg belangrijk bij de zoektocht naar een hoofdkussen. 

In ons assortiment zitten meer dan 80 verschillende kussens, waaronder varianten die volledig aanpasbaar zijn. U bent in dat geval zelf baas over de steun en/of stevigheid van het kussen. Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit voorgevormde kussens. Wij adviseren dit type kussen vaak aan mensen die last hebben van nekklachten. Ze worden namelijk volledig afgestemd op uw persoonlijke slaaphouding. 

hoofdkussen energie Pillow
wave pillow hoofdkussen
Uw hoofdkussen schoon en fris?

Veel kussens kunnen in de wasmachine. Denk aan wol, dons of synthetische kussens. Vaak kan een kussen van schuim ook in de wasmachine. Check dan altijd nog wel even het waslabel, om te kijken op hoeveel graden u het kussen het beste kunt wassen. 

Gaat u het kussen wassen? Haal dan de kussenhoes en het kussensloop van uw kussen af. Stel de wasmachine in op 60 graden, een beetje wasverzachter bij de trommel in en aan dat ding! 

Is het kussen na de wasbeurt nog erg nat? Laat de wasmachine dan nog een keertje extra centrifugeren. Na de wasbeurt voelt uw kussen weer als nieuw! 

hoofdkussen wassen
Hoofdkussens van topmerken!

Wij leveren hoofdkussens van topmerken als MLine, Silvana, Geltex en Butterfly. 

Wat vinden onze klanten?

5/5
" Fijne eigenaar, goede service. Neemt de tijd voor je en krijgt een advies afgestemd op elke persoon. Een echte aanrader. "
Marleen Tempelman
5/5
" We zijn prima geholpen en slapen nu heerlijk op onze Viking. "
Freerk Postmus
Slaapproblemen?
Een goed hoofdkussen kan dé oplossing zijn!