Geen nekklachten of slapeloze nachten meer?
Rikels Slaapexperts staat garant voor een zorgeloze nacht!

Bent u toe aan een nieuw hoofdkussen?

Heeft u (vaak) last van hoofdpijn of pijn in uw nek?

Of slaapt u (zeer) slecht? Dit kan worden veroorzaakt door een ‘onjuist’ hoofdkussen. Een goede nachtrust wordt namelijk bepaald door een goed hoofdkussen. Wist u dat dit net zo belangrijk is als een matras of bedbodem?

Het hoofdkussen draagt voor ongeveer 20% bij aan uw totale ligcomfort. Daarnaast moet het de juiste ondersteuning bieden tijdens uw nachtrust en correct aansluiten op uw slaaphouding. 

Laat u daarom altijd voorlichten door een slaapspecialist over een passend hoofdkussen! Wij kijken graag, samen met u, welk type kussen het beste past bij uw lichaam en slaaphouding. 

En helpen u graag weer aan een goede nachtrust!

Welk type hoofdkussen is geschikt?

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen slaaphouding, waardoor het uitzoeken van het perfecte hoofdkussen zeer persoonlijk is.

Het type kussen is afhankelijk van meerdere factoren waaronder uw slaaphouding. Slaapt u het liefst op uw rug? Dan heeft u bijna tot geen ondersteuning nodig van een hoofdkussen. Uw nek staat dan namelijk al in uw natuurlijke houding. Hierbij is een middelhoog en zeer zacht hoofdkussen het meest geschikt. Eentje waar u wat verder in kan wegzakken! 

Zijslapers daarentegen hebben wat meer ondersteuning nodig. Hiervoor adviseren wij een wat steviger kussen. Dit heeft alles te maken met de afstand tussen uw hoofd en schouders. En tot slot de buikslaper. Buikslapers hebben een kussen nodig dat niet al te veel inzakt en niet te hoog is. Want alleen zo blijft het lichaam in de juiste houding. 

Wilt u weten welk type kussen geschikt voor u is? Kom dan langs in onze showroom.

Waarom een goed hoofdkussen?

Een goede nachtrust is essentieel voor uw gezondheid. Maar, ook om te kunnen functioneren op bijvoorbeeld uw werk. 

Wij raden u dan ook aan om met aandacht uw nieuwe hoofdkussen te selecteren. De aanschaf van een nieuw hoofdkussen blijkt in de praktijk namelijk vaak een stuk lastiger dan een nieuw matras

Dit komt doordat de meeste zenuwuiteinden in de nek zitten, wat de zoektocht erg persoonlijk maakt.

Daarnaast zijn factoren als uw slaaphouding, het hebben van eventuele lichamelijke klachten en uw postuur, mede bepalend voor uw type hoofdkussen. 

Wij geven u de aandacht die het verdient! En bieden de mogelijkheid aan om uw kussen thuis uit te testen op uw eigen matras. Zo kunt u goed bepalen of het hoofdkussen geschikt voor u is. 

silvana support hoofdkussen groen
silvana support hoofdkussen oranje

Waarom Rikels Slaapexperts?

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Gedegen en objectief advies van experts

Keuze gemaakt? U kunt gebruik maken van 90 dagen slaapgarantie

Voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuwe boxspring uitzoeken

Test uw hoofdkussen thuis!

Zeker weten dat uw kussen de juiste is? Neem uw hoofdkussen twee weken mee op proef! 

Test het kussen thuis op uw eigen matras! Zo vindt u altijd het perfecte hoofdkussen. Bevalt het kussen niet? Dat is geen probleem! Bel met één van onze medewerkers of kom langs in onze winkel. 

U kunt het kussen namelijk altijd bij ons komen omruilen voor een andere. Zo garanderen wij het optimale slaapcomfort. 

Verkrijgbaar in verschillende materialen

Wij verkopen hoofdkussens van verschillende materialen. Neem bijvoorbeeld een kussen van wol. Dit type kussen ventileert goed gedurende de nacht. 

Vindt u het heerlijk om uw kussen te ‘knuffelen’? Dan is een kussen van eendendons misschien een betere oplossing voor u. Lekker opschudbaar en uitstekend naar uw wens te vormen.

Maar, u kunt ook kiezen voor een traagschuim kussen. Een kussen van traagschuim biedt een uitstekende ondersteuning. Dit kussen vormt zich namelijk naar uw lichaam.

Heeft u last van een allergie? Het is dan vaak lastig om een geschikt kussen te vinden. Een latex hoofdkussen kan dan uitkomst bieden. Dit hoofdkussen is vormvast en tevens op een erg duurzame manier vervaardigd. 

Het perfecte hoofdkussen voor u

Heeft u thuis ook kussens liggen die u niet bevallen? Lang geleden heeft u ze meegenomen, maar u bent eigenlijk nooit goed geadviseerd. En daarom liggen ze nu ergens in een kast te verstoffen. Goed advies is erg belangrijk bij de zoektocht naar een hoofdkussen. 

In ons assortiment zitten meer dan 80 verschillende kussens, waaronder varianten die volledig aanpasbaar zijn. U bent in dat geval zelf baas over de steun en/of stevigheid van het kussen. Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit voorgevormde kussens. Wij adviseren dit type kussen vaak aan mensen die last hebben van nekklachten. Ze worden namelijk volledig afgestemd op uw persoonlijke slaaphouding. 

hoofdkussen energie Pillow
wave pillow hoofdkussen
Uw hoofdkussen weer schoon en fris?

Veel kussens kunnen in de wasmachine. Denk aan wol, dons of synthetische kussens. Vaak kan een kussen van schuim ook in de wasmachine. Check dan altijd nog wel even het waslabel, om te kijken op hoeveel graden u het kussen het beste kunt wassen. 

Gaat u het kussen wassen? Haal dan de kussenhoes en het kussensloop van uw kussen af. Stel de wasmachine in op 60 graden, een beetje wasverzachter bij de trommel in en aan dat ding! 

Is het kussen na de wasbeurt nog erg nat? Laat de wasmachine dan nog een keertje extra centrifugeren. Na de wasbeurt voelt uw kussen weer als nieuw! 

hoofdkussen wassen

Veelgestelde vragen over kussens

Door het juiste textiel voor het hoofdkussen te gebruiken, verlengt u de levensduur. Het juiste textiel zal uw kussen beter beschermen door de transpiratiezouten op te vangen.

Een hoofdkussen gaat gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar mee.

Wellicht zou u het niet zeggen, maar een goed hoofdkussen is net zo belangrijk als een goed matras. Het kussen moet volledig aansluiten op uw slaaphouding om uw nekwervel in een rechte lijn te krijgen.

Dat geeft namelijk de grootste kans op optimale ontspanning.
Laat u goed adviseren, zeker wanneer u gevoelig bent voor hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten of hoge rugklachten.

Een goed hoofdkussen zorgt voor een juiste ondersteuning van de nekwervel. Ook is het enorm belangrijk dat het hoofdkussen aansluit bij uw slaaphouding en de hardheid van uw matras.

Laat u daarom altijd goed voorlichten over een hoofdkussen die aansluit bij uw wensen en slaaphouding.

Een goed hoofdkussen moet passen bij uw slaaphouding en matras hardheid. Welk hoofdkussen het meest geschikt voor u is, kunt u in de winkel bepalen met een goede slaapadviseur.

Een hoofdkussen heeft een levensduur tussen de 3 en 5 jaar. Maar dit kan ook korter zijn als er sprake is van overmatige transpiratie. 

De levensduur is een stuk korter dan bijvoorbeeld een dekbed, doordat u met veel gewicht op het kussen ligt. Wij raden u vanwege de hygiëne zeker aan om een hoofdkussen na 3 jaar te vervangen.

Daarnaast is het gebruik van een molton beschermer ook een advies.

Bij hevige transpiratie is het Silvana Pitsstop hoofdkussen aan te raden. In dit hoofdkussen zit ‘Outlast’ materiaal verwerkt dat overtollige lichaamswarmte opneemt.

Hoofdkussens koopt u bij Rikels Slaapexperts, dé beddenzaak van Nederland

Als u zoekt naar een beddenzaak voor de aankoop van een nieuw hoofdkussen, dan zit u bij Rikels Slaapexperts helemaal goed. Wij zijn dé beddenzaak van Nederland!

Bij ons staat het geven van passend advies hoog in het vaandel. Onze slaapspecialisten gaan dan ook graag met u in gesprek om te bepalen welk type hoofdkussens het meest geschikt voor u is. Hierbij spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan uw slaaphouding. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en eisen en stemmen de keuze daarop af.

In onze beddenzaak vindt u kussens van verschillende topmerken waaronder Butterfly, Jonk, Mline en Silvana Support. U kunt al onze hoofdkussens uitproberen in onze Experience Room, zodat u kunt ervaren of het comfort gewenst is. Kom langs in onze beddenzaak en laat u inspireren door het ruime aanbod hoofdkussens in verschillende hardheden en comfort typen.

Hoofdkussens van topmerken!

Wij leveren hoofdkussens van topmerken als MLine, Silvana, Geltex en Butterfly. 

Wat vinden onze klanten?
Rikels Slaapexperts
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 64 recensies
review us on
Wat word je hier goed geholpen. Er wordt tijd voor je genomen en geen opdringerige mensen. Goede service en plaatsing is ook goed geregeld.
Top bedrijf. Goed vakkundig advies, niet opdringerig, kwalitatief assortiment en mooie zaak.
Geweldige beddenzaak waar je geen nummer bent en men alle tijd neemt om je te voorzien van goed advies. Wij zijn hier ruim tweeënhalf uur geweest en hebben zeer goed advies gekregen. Uiteindelijk ook een paar goede matrassen en kussens besteld. Een hele fijne winkel waar de sfeer onderling tussen het personeel goed is. Paul, bedankt voor je uitstekende adviezen (en de lekkere koffie) wij wachten met smart op de nieuwe matrassen!😀
Mooi Avek bed mogen kopen bij Rikels. Prima advies, goede prijs kwaliteit en geleverd volgens afspraak en alles werd netjes gemonteerd.
Langs deze weg willen wij Rikels Slaapexperts hartelijk danken voor alle genomen moeite om een voor ons passend slaapsysteem te adviseren en te leveren.We vinden het, naar huidige maatstaven, bijzonder dat het u geen moeite teveel was om ons te helpen en de weg te wijzen in het doolhof van mogelijkheden.Nu, na enige maanden geslapen te hebben op Kreamat matrassen, kunnen wij stellen dat dit voor ons het juiste blijkt te zijn. We zijn hier dan ook uitermate tevreden mee.Van harte bevelen wij Rikels Slaapexperts aan, omwille van hun gedegen kennis, jarenlange ervaring en de uitmuntende service. Onze wens is dat vele klanten de weg naar Rikels nemen alwaar zij goed geadviseerd zullen worden in de zoektocht naar het beste slaapsysteem.
Een onvergetelijke slaapervaring bij Rikels SlaapexpertsIk heb onlangs het genoegen gehad om Rikels Slaapexperts te bezoeken voor een nieuwe slaapoplossing, en ik kan niet anders dan mijn bewondering en tevredenheid uitspreken over hun uitmuntende service.Vanaf het moment dat ik de showroom binnenliep, werd ik hartelijk verwelkomd door het deskundige personeel. Ze namen de tijd om naar mijn specifieke behoeften en zorgen te luisteren en stelden gerichte vragen om mijn slaapproblemen beter te begrijpen. Het was duidelijk dat hun prioriteit lag bij het vinden van de perfecte oplossing voor mijn situatie, in plaats van me zomaar iets te verkopen.Bij Rikels Slaapexperts kreeg ik de kans om verschillende bedden en matrassen uit te proberen, zodat ik echt kon ervaren hoe ze aanvoelden. De proefligmogelijkheid gaf me vertrouwen in mijn uiteindelijke keuze en zorgde ervoor dat ik wist dat ik de juiste beslissing nam.De medewerkers waren zeer deskundig over de verschillende merken en producten in hun assortiment. Ze gaven me waardevol advies over de verschillen tussen boxsprings en ledikanten, de voordelen van diverse matrassoorten, en hielpen me zelfs bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen en dekbed voor mijn persoonlijke slaapvoorkeur.Mijn bezoek aan Rikels Slaapexperts heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn slaapkwaliteit en het verminderen van lichamelijke klachten. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe bed en matras en kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de service was.Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapoplossing, raad ik u ten zeerste aan om een afspraak te maken bij Rikels Slaapexperts. Hun expertise, vriendelijkheid en op maat gemaakte aanpak zullen u helpen bij het vinden van het perfecte bed, matras, of kussen voor uw unieke behoeften. Dit is een ervaring die u niet mag missen!
In 2021 een bed gekocht zeer goed geholpen. Bed bevalt ons prima! Bedlampje was kapot kon de volgende dag al een nieuwe ophalen en was nog gratis ook. Zeer goede service! Maak bij iedereen reclame voor jullie!
Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.
Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!
Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.
In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.
Goed advies. Vriendelijk personeel.
Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.
Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuiden
In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!
Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.
Zaterdag matrassen gekocht goede uit leg ze nemen alle tijd voor je.echt een super winkel goede verkopers ik zou over 5a 10 jaar zo weer een nieuwe bed kopen
Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.
Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aan
De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.
We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻
Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.
Goed en duidelijk advies, ze nemen de tijd en kijken goed naar de lig houding.
Super fijne winkel, fantastische service
Gewoon prima geholpen. Nu na een jaar nog steeds blij met de keuze voor dit bedrijf.
Vandaag bij deze familie bedrijf geweest.We werden netjes ontvangen door vertegenwoordiger Dennis.Onze indruk is zeer positief en professioneel.Vertegenwoordiger Dennis heefd kennis van het product, en gaf ons een plezierige gevoel bij het aanschaf van onze nieuwe matrassen.Over 2 a 3 weken aflevering van een heerlijke nachtrust.Groeten familie ketelaar.
Wij hadden een nieuwe topper voor ons bed nodig. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel hebben we ook maar een bed gekocht. Een sfeervolle winkel en duidelijke uitleg met overtuiging. Wij gaan voor ons volgende bed graag weer naar Rikels slaapexperts en dat klopt! Sander bedankt voor je enthousiaste toelichting en rondleiding.
Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op een matras is het niet meer dan logisch dat je zorgt dat je een goed matras hebt. Bij Rikels helpen ze je graag met het uitzoeken van dat goede matras. Ik ben zeer te spreken van de persoonlijke service. Ze nemen nét even die extra stap waardoor ze zich onderscheiden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw matras kan ik dit bedrijf van harte aanraden. De levering was stipt op tijd. Al het contact met het bedrijf, in de showroom, telefonisch en bij mij thuis, was keurig.
Zojuist ons nieuwe bed geleverd gekregen. Top service, zowel in de winkel als aan huis. Vriendelijke mensen, goed advies. Ik raad deze winkel aan iedereen aan die lekker wil slapen!
Jaren geleden ons eerste bed gekocht. De service is nog steeds geweldig, alsook de persoonlijke benadering. Zojuist nieuwe kussens gehaald en ook daarbij weer dezelfde persoonlijke service.
Wat een top zaak! Door oud-eigenaar Karel zelf super goed geholpen en hij heeft ons super geadviseerd en advies op maat gegeven. Van begin tot eind (levering matrassen) zijn de service en aandacht uitstekend geweest, kan gewoon niet beter. Ik kan iedereen aanraden daar naar toe te gaan indien je op slaapgebied advies nodig hebt en/of iets wil aanschaffen!
Wat een fijne zaak! We zijn in alle rust goed geholpen. Alle info & advies gekregen die we nodig hadden. Snelle en prettige levering. En inmiddels slapen we heerlijk, zónder rugpijn 's ochtends! Geld dubbel en dwars waard.
Goed geholpen door meneer Rikels zelf en zijn collega's. Heel persoonlijk, zijn geen discounter om veel omzet te maken maar meer een adviseur voor goed slaapadvies.
Veel en heldere uitleg in de winkel. Werd de tijd genomen voor je om op verschillende bedden te testen. Levering was ook dik in orde, bed stond in een uurtje. Al met al een mooie zaak om je bed te kopen!
Super tevreden! In de winkel keurig geholpen, vakkundig en in alle rust te woord gestaan.We slapen nu al 4 dagen voortreffelijk, eindelijk sinds tijden wakker worden zónder rugpijn!
Prima service
js_loader
Slaapproblemen?
Een goed hoofdkussen kan dé oplossing zijn!