Een nieuw matras kopen?

Waar moet u op letten bij een nieuw matras?

Waarom naar Rikels Slaapexperts voor een nieuw matras?

“Onze droom begon in 1897, die van u begint bij Rikels”

Sander van Klompenburg (eigenaar Rikels Slaapexperts) vertelt:

‘Rikels Slaapexperts is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar een specialist is op het gebied van slaapcomfort. Wij hebben zelf rechtstreeks contact met onze fabrikanten. Dit zorgt voor veel mogelijkheden en kan er snel gehandeld worden.’

‘Gemiddeld één derde van uw leven brengt u in bed door. Daarom heeft de zoektocht naar uw nieuwe matras extra aandacht nodig. Die aandacht krijgt u bij en van ons. Wij hebben diverse matrassen en bodems in onze Experience Room staan om te bekijken en te testen.’

 

‘Samen kijken we naar uw slaapwensen waaraan het nieuwe matras moet voldoen om zo te zorgen dat u het beste matras kunt kopen voor uw lichaam en slaaphouding.’

Sander van Rikels

Bent u toe aan een nieuw matras?

Zorg dat u de tijd neemt om te testen!

De zoektocht naar een nieuw matras

Nieuwe matrassen uitzoeken is een zoektocht. En om te komen tot het voor u perfecte matras, zijn vele factoren van belang.

Wat heeft u bijvoorbeeld voor bedbodem? Heeft u
lichamelijke klachten? Wat zijn uw slaapbehoeftes? Bent u
op zoek naar een los matras of een matras op maat? Slaapt u liever warm of juist koel?

Maar wist u dat ook uw gewicht belangrijk is als u een matras gaat kopen? 

En zelfs de positie van het kussen op het matras draagt bij aan een goede slaapervaring. Genoeg factoren om rekening mee te houden dus! 

matras pullman goldline
matras silverline
Waarom Rikels Slaapexperts?

De beste merken op het gebied van matrassen en slaapsysteem oplossingen

Gedegen en objectief advies van experts met jarenlang ervaring

Keuze gemaakt? U heeft 90 dagen slaapgarantie bij ons

Voor iedere wens, lichamelijke klacht of behoefte een passende oplossing

Wij maken een slaapsysteem voor u op maat​ op basis van uw wensen

Uw nieuwe matras gratis thuisbezorgd

In alle rust met of zonder afspraak met volledige aandacht een nieuw matras uitzoeken

Welk materiaal voor een nieuw matras?

Niets is zo persoonlijk als slapen. Ieder mens heeft een uniek lichaam, een eigen slaaphouding (rug, zij of buik) en soms ook eigen slaapproblemen.

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het materiaal van een matras.

Een traagschuim matras werkt bijvoorbeeld druk verlagend. Een koudschuim/HR schuim/comfortschuim matras biedt uitkomst voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Maar naast deze materialen zijn er ook nog matrassen van bijvoorbeeld natuurlatex, paardenhaar, biologisch katoen en GELTEX (Beka).

Wij kennen het menselijk lichaam erg goed! Vind het matras dat aansluit op uw lijf en leden!

Nieuw matras serta
Onze experience studio!

De experience room is een onafhankelijke teststudio waar u alle merken kunt testen.

Wat is dé weg naar uw matras of slaapsysteem?

Om te komen tot het matras dat perfect bij u past, willen wij eerst graag wat dingen van u weten. Wat is uw slaaphouding? Slaapt u op uw rug, buik of zij? Heeft u last van fysieke klachten? En heeft u het snel warm of juist koud? Allemaal aspecten die erg belangrijk zijn om het passende matras of slaapsysteem te bepalen. 

Als wij antwoord hebben op deze vragen, kunt u proefliggen op een uitgefilterd matras dat perfect aansluit op uw wensen en behoeften. Bij de keuze voor het beste matras letten wij er specifiek op of de wervelkolom goed ondersteund wordt.

Ligt u bijvoorbeeld op uw zij, dan kijken wij of de wervelkolom mooi horizontaal ligt.

En dit geeft ons de zekerheid dat uw wervels niet tegen de zenuwbanen worden gedrukt, waardoor er spierspanning optreed. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de uitstekende delen van uw lichaam in het matras zakken en de terugliggende delen opgevuld worden. 

Door deze onderdelen in kaart te brengen, geven wij een open, eerlijk en vooral nuchter advies.  Hierdoor hebben wij een slagingspercentage van 98%. En de overige 2% die toch nog klachten ervaart, helpen wij met het doorvoeren van een wijziging.

Dit kan een aanpassing qua matras en/of verandering van het hoofdkussen zijn. En deze aanpassing test u gewoon twee weken thuis op uw eigen bed! 

Wennen aan een nieuw matras?

Bent u blij met uw nieuwe bed? Ligt het matras ook fijn? En zijn er geen lichamelijke klachten? U had misschien gehoopt dat u enthousiaster een antwoord kon geven op deze vragen? Maar heeft u zichzelf al genoeg tijd gegeven om te wennen aan het nieuwe matras?

Wennen aan een nieuw matras? Ja zeker! Hoe lang u aan een nieuw matras moet wennen verschilt voor iedereen. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wij adviseren altijd om minimaal 4 weken hiervoor uit te trekken. Het is dus goed om te weten dat het heel logisch is dat u niet meteen lekker ligt op uw nieuwe matras.

Waarom wennen aan een nieuw matras? Uw lichaam was helemaal gewend aan het oude matras. Bij een nieuw matras hebben de spieren eerst de tijd nodig om te wennen. Deze periode noemen we ook wel de houding-correctie periode.

Helaas werkt het ook zo dat oude klachten, zoals rug of nek, even weer terugkomen. Heel vervelend, maar dit hoort bij de periode van wennen. Uw lichaam zoekt naar een nieuwe slaaphouding. Tijdelijk komen de spieren meer op spanning te staan of anders. Zijn de klachten na 6 weken nog niet over kom dan zeker even langs.

Om toch iets zekerder te zijn van uw nieuwe matras aankoop adviseren wij proefliggen. U kunt bij ons in de Experience Room diverse matrassen uitproberen. Daarnaast bieden wij als service 90 dagen proefliggen. Hierdoor wordt de aanschaf van het nieuwe matras iets eenvoudiger!

Topmerken in ons assortiment!

Wij leveren diverse topmerken. Van Serta en MLine tot aan Mérens en Eastborn.

Maar ook andere topmerken als Swissflex, Pullman en BEKA.

Wat vinden onze klanten?
Nadat we tot 2 maal toe binnen een jaar matrassen hadden gekocht bij één van de 'goedkopere' buren, die tot 2 maal toe werden afgekeurd, bij Rikels terecht gekomen. Hadden we dat maar eerder gedaan. Heel fijne mensen, zeer goede screening en geweldige service. Ze 'rusten' niet voordat je perfect ligt. In combinatie met onze nieuwe matrassen ook nieuwe kussens nodig en we mochten deze gewoon thuis een tijdje proberen en weer omruilen voor andere kussens. Top! De matrassen lijken hier iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en er zit een langere en uitgebreide garantie op.
Ontzettend fijne en goede service! Netjes gebeld tot 3x toe over de levering, optijd geleverd!Al miste er iets kleins, binnen no time opgelost.We zijn te spreken over Rikels, wat ons betreft de volgende keer weer!
Wij hebben de afgelopen jaren verschillende aankopen gedaan voor ons privé, onze kinderen die op kamers gingen en onze B&B. Altijd werden wij geduldig en deskundig geholpen. Er wordt goed geluisterd en duidelijk advies gegeven. Het gaat bij hen om kwaliteit en het goed helpen van klanten i.p.v. de duurste matrassen te slijten. Al deze keren zijn wij nooit teleurgesteld en zowel wij, onze kinderen als al onze gasten zijn bijzonder tevreden over de matrassen.
In de winkel erg goed geholpen met het zoeken naar een matras. Netjes thuis afgeleverd en het ligt heerlijk. Voor een goede nette service kun je hier goed terecht.
Goed advies. Vriendelijk personeel.
Echt een aanrader. Van te voren contact opgenomen of er genoeg opties in ons budget waren. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd genomen en gekeken naar wat het beste bij onze wensen aansloot. En er is netjes en goed rekening gehouden met ons budget. Het bed is vandaag netjes geleverd en in elkaar gezet. Wij zijn tevreden.
Na goed advies van mijn broer kwamen we bij rikels,we werden super geholpen ( klant is koning) en niet opdringerig.na een vakkundig advies hebben wij ons bed gekocht en nog geen moment spijt van gehad.wij komen zeker terug bij een volgend bed.Vrg fam de ruiter ijsselmuiden
In de bouwvak ons bed uitgezocht bij Rikels. Heel goed geholpen en geadviseerd in deze mooie zaak! Er werd de tijd voor je genomen, goed op je lig houding gelet. Inmiddels slapen we bijna 2 weken op ons mooie fijne bed en we zijn er enorm blij mee!!
Afgelopen maand ons nieuwe bed ontvangen naar een goed advies bij Rikels. We zijn erg tevreden over hoe we geholpen zijn. Vriendelijk en eerlijk zodat op het juiste bed komt.
Heel goed geholpen en prachtig mooie bedden daar.
Wat een fijne winkel met bijzonder aardig personeel. We zijn er goed geholpen, proef gelegen op verschillende bedden. Voor ons was al snel duidelijk welke matrassen we nodig hadden door dit goede advies. Ook de meneer die de matrassen kwam bezorgen was heel vriendelijk. Ik raad deze winkel bij iedereen aan
De firma Rikels heeft ons perfect geholpen met twee M-line matrassen. Er werd snel geschakeld na een telefoontje. Paar dagen later werden de matrassen keurig thuisbezorgd en werden onze oude matrassen meegenomen.
We zijn fantastisch geholpen en er wordt goed geluisterd naar onze wensen en huidige slaapproblemen. En als je veel lichamelijke problemen hebt is het makkelijk een duur bed te verkopen. Maar dat is hier zeker niet het geval, de klant staat voorop en er wordt gekeken welk bed er dan het beste bij jou past. Na onze keuze, waar ruim de tijd voor wordt genomen, nog op veel duurdere bedden gelegen maar dat was niet het juiste bed voor ons. Het gaat niet om het merk maar om maatwerk, en dat is hier geleverd wordt. Als je dan ook nog een Dinercheque mee krijgt om de plaatselijke horeca te ondersteunen dan is het helemaal perfect. We liggen nu zo’n 3 weken op onze nieuwe bed en met één woord, FANTASTISCH. Nogmaals bedankt Sander 👍🏻
Neemt de tijd voor je, goed advies, afgestemd op jouw slaapbehoeften.
Goed en duidelijk advies, ze nemen de tijd en kijken goed naar de lig houding.
Super fijne winkel, fantastische service
Gewoon prima geholpen. Nu na een jaar nog steeds blij met de keuze voor dit bedrijf.
Vandaag bij deze familie bedrijf geweest.We werden netjes ontvangen door vertegenwoordiger Dennis.Onze indruk is zeer positief en professioneel.Vertegenwoordiger Dennis heefd kennis van het product, en gaf ons een plezierige gevoel bij het aanschaf van onze nieuwe matrassen.Over 2 a 3 weken aflevering van een heerlijke nachtrust.Groeten familie ketelaar.
Wij hadden een nieuwe topper voor ons bed nodig. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel hebben we ook maar een bed gekocht. Een sfeervolle winkel en duidelijke uitleg met overtuiging. Wij gaan voor ons volgende bed graag weer naar Rikels slaapexperts en dat klopt! Sander bedankt voor je enthousiaste toelichting en rondleiding.
Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op een matras is het niet meer dan logisch dat je zorgt dat je een goed matras hebt. Bij Rikels helpen ze je graag met het uitzoeken van dat goede matras. Ik ben zeer te spreken van de persoonlijke service. Ze nemen nét even die extra stap waardoor ze zich onderscheiden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw matras kan ik dit bedrijf van harte aanraden. De levering was stipt op tijd. Al het contact met het bedrijf, in de showroom, telefonisch en bij mij thuis, was keurig.
Zojuist ons nieuwe bed geleverd gekregen. Top service, zowel in de winkel als aan huis. Vriendelijke mensen, goed advies. Ik raad deze winkel aan iedereen aan die lekker wil slapen!
Jaren geleden ons eerste bed gekocht. De service is nog steeds geweldig, alsook de persoonlijke benadering. Zojuist nieuwe kussens gehaald en ook daarbij weer dezelfde persoonlijke service.
Wat een top zaak! Door oud-eigenaar Karel zelf super goed geholpen en hij heeft ons super geadviseerd en advies op maat gegeven. Van begin tot eind (levering matrassen) zijn de service en aandacht uitstekend geweest, kan gewoon niet beter. Ik kan iedereen aanraden daar naar toe te gaan indien je op slaapgebied advies nodig hebt en/of iets wil aanschaffen!
Wat een fijne zaak! We zijn in alle rust goed geholpen. Alle info & advies gekregen die we nodig hadden. Snelle en prettige levering. En inmiddels slapen we heerlijk, zónder rugpijn 's ochtends! Geld dubbel en dwars waard.
Goed geholpen door meneer Rikels zelf en zijn collega's. Heel persoonlijk, zijn geen discounter om veel omzet te maken maar meer een adviseur voor goed slaapadvies.
Veel en heldere uitleg in de winkel. Werd de tijd genomen voor je om op verschillende bedden te testen. Levering was ook dik in orde, bed stond in een uurtje. Al met al een mooie zaak om je bed te kopen!
Super tevreden! In de winkel keurig geholpen, vakkundig en in alle rust te woord gestaan.We slapen nu al 4 dagen voortreffelijk, eindelijk sinds tijden wakker worden zónder rugpijn!
Prima service
We zijn prima geholpen en slapen nu heerlijk op onze Viking.
Ruime keuze
Fijne eigenaar, goede service. Neemt de tijd voor je en krijgt een advies afgestemd op elke persoon. Een echte aanrader
Fijne bedden zaak,waar ze je goed helpen.
Mensen die verstand van zaken hebben. Goede service en adviezen.Zeker aan te raden!!
Hele mooie winkel, waardoor ik dacht: Nou, dat word duur. Dat viel gelukkig mee. Je hoeft er niet heen voor matrassen van 100 euro, maar voor een goed matras voor passende prijs hebben ze heel veel aanbod (en goede lijnen met de leveranciers).Super goede ervaring. Verkoper met aandacht voor mijn wensen én voor de prijsklasse waarin je zoekt. Ik zocht specifiek matras vanwege rugpijnen. Matras was uiteindelijk bewust duurder dan mijn richtprijs maar lag ook lekkerder dan ik had verwacht. Er werd goed gekeken naar de technische manier waarop ik op een matras lag, naar wat ik prettig vond en naar de verhouding tot de prijsklasse die ik zocht.Geen pushende of nadrukkelijk sturende verkoper zoals in de zaak waar ik eerder die ochtend was (met duidelijk 1 matras voor ogen dat ze verkopen wilde).Conclusie: Erg mooie zaak, kwaliteit service en matrassen en prijzen vanaf 300 á 400 tot waar ik niet bij durfde te kijken zo duur.
Rikels Slaapexperts zijn met recht slaapexperts!Wij zijn uitgebreid voorgelicht en hebben zo de beste keuze kunnen maken en matrassen gevonden die precies passen bij onze slaapgewoontes. En natuurlijk ook passend bij onze lichamen.En dan een goed kussen, wat hoort bij ons matras? We mochten gratis kussens testen, gewoon op ons eigen bed. Schot in de roos, wat een fijne kussens hebben we gevonden.En alles wordt gratis geleverd en zelfs geïnstalleerd! PERFECTE service!Kortom, dit zijn echte slaapexperts, kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Zeer correct, klantvriendelijk en meedenkend, top!
Na een lange zoektocht via zeker 10 winkels naar een nieuw kussen bij Rikels terecht gekomen. Niet alleen hadden ze veel meer kussens dan de andere winkels, ze hebben ook veel met verstand hiervan. Na een paar vragen over wat ik nu had kwam hij met een tweetal kussens waar ik meteen veel beter op lag dan alles ervoor.Hier dan ook het kussen gekocht en het bevalt prima.Als ik weer iets nodig heb voor mijn bed weet ik waar ik moet zijn.
After talking to them on the phone, we decided to drive 1 hour to Zwolle to check them out... IT WAS WORTH IT! The service was incredible, the guy that helped us was really patient and showed us every brand in the store. We ended up buying a great bed and pillows. I slept on that pillow yesterday and it really made a difference!! Can't wait for my bed to get delivered!!Really if you are an expat and are looking for someone to advise you on which type of bed or firmness on the matress is good for you, go with this guys!
Na al vele beddenzaken te zijn geweest op zoek naar dat ene kussen, kwamen we bij Rikels binnenlopen.De eerste zaak die ons echt wat kon vertellen over de kussens. Die luisterde naar wat wij wilden en er toen meteen 2 kussens uitkoos die pasten bij ons, maar ook ons het verschil met de rest van de kussens.Ruim assortiment, maar met service op maat!Tot de volgende keer!
Wij hebben afgelopen maand zorgeloos onze 'Eastborn Nummer 10' boxsping en toebehoren aangeschaft bij Rikels Slaapexperts. Tijdens onze zoektocht kwamen we om in de beddenzaken, merken, mogelijkheden & specificaties. We konden eindelijk wel eens wat concreet & kwalitatief advies gebruiken. Dit laatste vonden wij bij Rikels Slaapexperts. Na onze vragen & opmerkingen aangehoord te hebben greep Rikels gelijk overtuigend 3 boxsprings uit het assortiment, die bij ons budget aansloten. Het advies was hierbij transparant, deskundig en belangrijker nog: 'op maat'. Na aanschaf hadden wij de boxspring al snel binnen, in ons geval na 3 weken al. Bezorging en montage op de 12e verdieping was daarnaast geen enkel probleem. Ook aan after-sales is gedacht, wij hebben twee verschillende hoofdkussens meegekregen om te testen. Als er een definitieve keuze gevallen is op onze favoriete kussen, kunnen we weer even langskomen om de gewenste nieuwe kussens op te halen die écht bij ons passen. Al met al kun je hier niet alleen terecht voor je Kingsize bed, maar krijg je er ook Kingsize advies & service bij. Geweldig!
js_loader

Wilt u het beste advies?

Kom dan proefliggen in onze Experience Room!